Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yayınladığı mesajında, 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yoksul Anadolu halkının  o günün kısıtlı imkanları ile emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle, sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “Bizler Türk ulusu olarak, 97 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attık. Bu zaferle ulusumuz bağımlılığa, köleliğe, boyunduruğa ve teslimiyete karşı büyün bir inanç ve cesaretle, sonradan emperyalizme karşı mücadele veren bütün Dünya halklarına örnek olacak şekilde bir karşılık vermiştir. Bu büyük zafer ile birlikte Anadolu halkı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsız cumhuriyete kavuşmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘milletin azim ve kararlılğına’ güvenerek çıktığı kurtuluş yolunda Ulusumuzun makus talihini yerle bir ederek, kendi kaderine el koyacağını bildiğini ve kurtuluşa olan inancını yoksul Anadolu halkının benliğine ilmek ilmek işlediğini belirten Ekicioğlu , O’nun büyük ve devrimci önderliği ile halkımız emperyalizme karşı insanlığın en büyük ulusal kurtuluş mücadelesini kazandı. Savaşlarda yorgun ve bitkin düşmüş Anadolu halkından başka hiçbir şeye güvenmeden yola çıktı ve tüm insanlığa bir büyük kurtuluş mücadelesi armağan etti. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, ulusumuz için kurtuluş, dünya halkları için özgürlük günüdür diye devam eden Başkan Ekicioğlu, Halkımızın zafer ve kurtuluş günü olan 30 Ağustos’u kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. dedi.