Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Boztepe Belediyesinin düzenlemiş olduğu Geleneksel hasat festivaline katıldı.

Başkan Ekicioğlu, Güzel ilçemiz Boztepe'de düzenlenen Geleneksel Hasat Festivali'ne katıldık. Emeği geçen herkese ve ilgi ve sevgisini esirgemeyen Boztepeli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Hasat Festivalinde bir konuşma yapan Başkan Ekicioğlu Bu tür etkinlikler ülkenin bütünlüğüne, birliğine, diriliğine bir vesiledir. Sosyal ve Kültürel faaliyetler, kültürü olmayan bir ülkenin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü da olmaz. Biz Kırşehir Belediyesi olarak bölgemizde hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan bütün ilçelerimize, diğer komşu illerin ilçelerine hep birlikte Türkiye’de örnek belediyeciliği aşılayacağız. Birlikteliği ve kardeşliği aşılayacağız.

Büyük Üstad Neşet Ertaş’ı 25 Eylül de ölüm yılında anacaklarını 16 Eylül’de Ahi Evran’ı anma etkinlikleri olduğunu belirten Başkan Ekicioğlu hepinizi bu anma etkinliklerine davet ediyorum dedi. Bizler kadim bir şehrin temsilcileriyiz. Kadim bir kültürün temsilcileriyiz. Beşbin yıllık tarihi ile horasanların merkezi olan Anadolu’daki Kırşehir bu birleştiriciliği, bu toplumsal sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Kırşehir’indeki bu birleştiricilik olmazsa Türkiye’ye ihtiyacı olan bir kültürü karşılamakta ciddi sorunlar olacak. Biz bu kültürü Türkiye’ye örnek bir belediyecilik, örnek bir kültür inşaa edeceğiz.

Türkiye bizim birleştiriciliğimizi, kardeşliğimizi ve dostluğumuza herkes şahit olacak diyen Başkan Ekicioğlu , Türkiye’nin bu tür sevgiye, hoş görüye, barışa, dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı var. Kırıkkale’deki olaya baktığımızda Türkiye’nin nereye gittiğini üzülerek izliyoruz. Oysa biz hoş görü kültürünü İncil sende incitmeyen bir kültürü bu ülkeye hep birlikte Kırşehir’den aşılamak zorundayız, örnek olmak zorundayız. Bunu da hep birlikte yapacağız. Bunuda bozkırın ortasında Boztepe’si ile Kaman ile, Mucuru ile, Hacıbektaş’ı ile Yerköy’ü ile, Çiçekdağı ile, hep birlikte diğer komşu iller ile birlikte bu örnek çalışmayı hep birlikte yapacağız  dedi.