03.13.17 14:25
Kırşehir  Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yeni anayasa ve referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Kırşehir  halkıyla bir araya gelmeye devam ediyor.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Referandum çalışmalarına devam ediyor. Mahallelerde düzenlene ev toplantılarına katılan Başkan Bahçeci Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Türkiye’nin geleceği açısından önemi belirtti.
Başkan Bahçeci düzenlenen ev toplantılarında yaptığı konuşmalarda, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemine dikkat çekilerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’nin geleceği açısında büyük önem taşıdığı belirtildi. Başkan Bahçeci, temel amaçlarının insana hizmet olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarı ve belediyeleri olarak kuruluş felsefemiz insana hizmet, Hakka hizmet. Bu iki kelimeyi kendimize düstur edindik. Türkiye çok önemli bir süreçten geçmekte ve tarihi günler yaşamaktadır. 16 Nisan bizim için aziz milletimizin geleceği için çok önemli, aynı medeniyeti ve maneviyatı paylaştığımız yüz milyonlarca insan için çok önemli bir gün. Güçlü Türkiye’nin ve dünyanın huzuru için de çok önemlidir. Güçlü bir Türkiye için başkanlık sisteminin çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Bahçeci Biz evlatlarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakalım. Güçlü bir irade, güçlü bir yönetim ve söz sahibi bir Türkiye bırakalım. İşte bunun için fırsat elimize geldi. Ülkemizin güçlü yarınlara daha hızlı taşınması için referandum çok önemli bir fırsattır.  Hepimiz bulunduğumuz çevremizde etrafımızdaki herkesi bunun hassasiyetini ve gerekliliğini anlatalım.
Başkanlık sisteminin daha güçlü bir Türkiye için getirilmesi gerektiğinin çok eskilere dayandığını ifade eden Başkan Bahçeci, “Bazen diyorlar ki bu başkanlık sistemi yeni ortaya çıktı bu olay bugünün işi değil. Hâlbuki Rahmet Erbakan, Rahmetli Demirel, Rahmetli Özal Türkiye’ye  başkanlık sisteminin getirilmesi gerektiği ve niçin getirilmesi gerektiği izah ediliyor. Rahmetli Erbakan’ın seçim beyannamesinde, “Devlet Başkanlığı olan Cumhurbaşkanlığı ile hükümet başkanlığı olan Başbakanlık birleştirilecek, icraya kuvvet gelecek, icra süratle olacak ve müessiriyet sağlanacak” şeklinde bir madde var ve bu maddeyle başkanlık sisteminin önemine vurgu yapılıyor. Ancak 2017’de bu sistemi getirmek bizlere nasip olacak. Hepimiz güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışarak başkanlık sistemini getireceğiz ” dedi.