08.01.17 15:38
Mehmet Ali Altın Bulvarı’nda asfalt, bordür, çevre düzenlemesi ve bisiklet yolu kapsamındaki çalışmalar yoğun bir tempoyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘’ Mehmet Ali Altın Bulvarı yeni yüzüyle, bisiklet ve yürüyüş yoluyla inşallah önümüzdeki günlerde hizmete açacağız’’ dedi.
Kırşehir  Belediyesi tarafından hayata geçirilen bisiklet yolunda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci deneme sürüşü gerçekleştirdi.
Başkan Bahçeci; Kaldırım, bisiklet yolu ve peyzaj'ın ilk uygulaması Mehmet Ali Altın Bulvarı'nda devam ediyor, kısa sürede bitirip diğer caddelere geçeceğiz İnşallah. Bisiklet Yolunda ilk denemeyi de yaptım, İnşallah şehrimizde bisiklet kullanımı Türkiye'de örnek gösterilecek.
Belediye’ye bisiklet ile gidip-gelmeyi taahhüt eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’de bisiklet kullanımını arttırarak hem sağlık, hem ekonomi, hem trafik açısından önemli bir adım atılacağını ifade etti. Şehrimizde artan araç sayısı ve trafikteki sorumsuzluk, kuralsızlık çileye dönüşürken, Kırşehir Belediyesi’nin yapmayı taahhüt ettiği 9 projede toplam 3 bine yakın aracı barındırabilecek otopark ile birlikte yenilenen şehir merkezinde trafik akışını rahatlayacak.Şehrin yayalaşmasını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimiz bisiklet şehri olmakta hızla ilerleyecek. Güzel şehrimizde yaşayan herkesi projemiz bittiğinde bisiklet binmeye davet ediyorum” dedi.
  Vatandaşların, yakın olan yere bisikletle gitmesini isteyen Bahçeci, “Bisiklet demek, sağlık, ekonomi ve çevre demektir. Ülkemizin kazanması demektir” diye konuştu.
Şehre girişten itibaren bisiklet yolu standartlara uygun şekilde 2,5 metre yapılacak. Birinci esasımız bisiklet, ondan sonra yaya, yeşil alan, ondan sonra da araba. Şehri girişte bisiklet yolumuz iki şeritte gidiyor, gidiş-geliş şeklinde 2,40. Bazı yerlerde ayrılacak, bir taraftan gidiş, bir taraftan geliş olacak. Kaldırımın genişliğine ve yolun durumuna göre bunu planlayacağız. Yolumuz hep iki şerit olacak. Uygun yerlere de araba cepleri koyduk. Park olmayacak. Geniş olan yerlerde oturma alanları olacak. Yol kenarındaki ağaçlarımıza dokunmayacağız. Kaldırımlarımız granit ve bazalt olacak. Kavşaklar da değişecek.
Başkan Bahçeci ; Bisiklet yolu her yerden gelecek. Komple şehri bisiklet yolu ile birbirine bağlayacağız, bisiklet kullanacağız. Bisiklet parkları da yapacağız. Hem ekonomik açıdan, hem sağlık açısından bisiklet son derece önemli, hep birlikte kullanacağız. Şehrimizde karbonmonoksit oranını düşüreceğiz. Bisiklet yollarının geçişlerini, ışığını ayarlayacağız. Yaya geçişleri dışında geçiş olmayacak. Alışacağız. Bu kadar sık yaya geçişi olmaması lazım dedi.