06.10.17 11:34

Kırşehir Nilüferli Park’ta yeniden su yükselmeye başladı. Kırşehir Belediyesi tarafından Çukuçayır Mahallesine yapılan Nilüferli Parktaki göl eski görünümüne kavuşuyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Tan yaptığı açıklamada “2016-2017 yılları arasında yağış rejiminden kaynaklanan kuraklık nedeni ile gölümüzde son birkaç aydır su debisi seviyesinde düşüklük yaşadık.

Göl canlılığını kaybetmişti. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu tetkiklerinden sonra gölümüze katkıda bulunacak bir kaynak sağladık. Birkaç gündür bu debimizi de vermeye başladıktan sonra gölümüzde hemen bir canlılık başladı. İnşallah bundan sonra nilüferleri, karabataklarıyla, balıkları ile meşhur gölümüz tekrar canlanarak Kırşehir’e hizmet edecektir. Gölümüz eski görünümünden daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Gölümüze gelen su eski sıcaklığında 19 derece sabit sıcaklığında termal özelliğinde olan bir su, bundan sonrada inşallah devam edecek.