20.11.17 13:13

2017 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi'nin 2. taksit ödeme süresinin, bu ay bitiminde sona ereceği belirtilerek mükellefler uyarıldı. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu.

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu emlak vergisi iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam vergisinin 2. Taksiti ile ilgili yaptığı açıklamada "Emlak Vergisi her yıl iki eşit taksitte alınır. Birinci taksit ödeme süresi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödeme süresi ise Kasım ayının son günüdür. 2017 yılına ait 2.dönem emlak vergisi ödeme süresi başlamış ve devam etmektedir e ödemenin son günü 30 Kasım 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar devem edecektir. Bu süre zarfında Belediyemiz vezneleri öğlen mesai arasında da açık olacaktır. Vatandaşlarımız veznelerde ödemelerini yapabileceklerdir. Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankasındaki şubelerine de yatırabilir. Vatandaşlarımız ayrıca belediyemizin posta çeki hesabından özellikle il dışında olan mükelleflerimiz bu ödemelerini yapabileceklerdir. Belediyemiz internet sitesinden girilmesi süreti ile alınacak bir şifreden sonra belediyemize olan emlak vergisi ve diğer borçların tamamını ödeyebileceklerdir.

Vatandaşlarımızın belirlenen süre zarfında ödememeleri halinde aylık olarak 1.40 oranında gecikme cezası ile ödeme gerekmektedir. Mükelleflerimizin herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmamaları için ödemenin son günü olan 30 Kasım 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar borçlarını ödemeleri halinde herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmayacaklardır.

Mükelleflerimizin bu tarihe kadar borçlarını belediyemize gelerek yatırmaları kendilerinin menfaatlerine olacaktır “ diye konuştu