03.02.18 16:19

Başkan Bahçeci Cacabey meydanında Mehmetçiğimize destek mitinginde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Mehmetçiğimize , ordumuza selam ve dua göndermek üzere bir araya geldik. Aldığımız acı haber ile hepimizin ciğerine ateş düştü. Sekiz tane yiğidimizi şehit verdik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına , milletimize sabır diliyorum.

Yaralılarımıza Allah’tan acil şifa diliyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar diye dua ediyoruz. Zeytin dalı operasyonunun kırık ikinci günü. Kahraman Ordumuz , Kahraman askerlerimiz tüm Dünya’ya örnek olacak bir mücadele veriyor. Afrin’de kurulmak istenen terör düzenine karşı kurulmak istenen terör devletine karşı , ve oradaki halka zülum eden terör örgütlerini o bölgeden kazıyıp atmak üzere ve Türkiye sınırlarını güvenli bir hale getirmek üzere bir mücadele veriyorlar. Bu mücadelede tüm Türk milletinin duası desteği Ordumuzun arkasındadır. Cacabey meydanında bir kez daha gördük ki, eğer mesele vatan olursa bütün Türk evlatları tek yumruk olmasını bilirler. Bütün siyasi partililerimizle, fikir ve düşüncesi ne olursa olsun Türk ile, Kürdü ile Çerkezi ile, Avşar’ı ile büyük Türk milletinin parçası olmak tüm Türk evlatları bugün tek yumruk halinde , kahraman ordusunun ve askerinin arkasındadır. İşte bunun ispatı da Kırşehir Cacabey Meydanıdır, bundan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz. Bu aziz millete hizmet etmekten, hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Ne kadar övünsek azdır. Türkiye büyük bir mücadelenin içerisinde Suriye’de, Irakta yaşananlar. İçerimizde öbeklenmiş terör örgütü yuvaları ile mücadele ediyoruz.

Sınırlarımızın içerisinde PKK sı ile, DAEŞ ile DHKPC si ile devletimizin içine sızmış olan Fetö terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Onlar zannettiler ki biz Türkiye’yi zayıflatırız. Ama bugün hep doğuda, güneydoğuda PKK’ya her santimetreyi dar eden Polisimiz ve askerimiz sınırlarımız dışında Erbab’ta içinde bugün Afrin’de mücadele eden askerimiz tüm dünyaya şunu gösterdi ki içimizdeki hainler den temizlenince Türkiye daha güçlüdür. İnşallah daha da güçlü olacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz tarihinde hiçbir zaman zülüm olmayan bir milletiz. Tarihinde sömürge olamayan bir milletiz. Tarihlerinde zülüm olan, sömürge olan, zalim olan, zalimlik olan devletler sakin bize akıl vermeye, ders vermeye kalkmasın. Bizim Ordumuz askerimiz , Suriye’de ise onların petrolüne çökmek için ve halkına zülüm etmek için değil , niyeti halis ,samimi bir milletiz. Ordumuz da o amaçla orda. Samimi olan kimse Allah’ta onun yanındadır. Cenabı Allah’ta milletimizin yanındadır, Kahraman Ordumuzun yanındadır. İnşallah Zaferde Ordumuzun olacaktır. Cumhuriyet tarihimize baktığımızda dünaya yı yönetenleri hep aramızdaki bir takım farklılıkları kullanarak bizi, bize düşürmeye çalıştığını görüyoruz. Biz bir Millet olarak bütün farklılıklarımızın , zenginliğimiz olarak göreceğiz ve sımsıkı bir birimize sarılacağız. Dünya’nın Türk milletinin ihtiyacı vardır. Dünya’nın mazlum milletin güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Hep sosyal açıdan, hem siyasi açıdan, hem askeri açıdan güçlü olacak ki dünya’daki bütün mazlumlara el uzatabilsin. Nerede haksızlık varsa yumruğunu vurabilsin. Biz Türk evlatları olarak önümüzde çok meşakkatli bir yol var. Bu yolu en güzel şekilde kat etmek için görevimiz ne olursa olsun , işimiz ne olursa olsun en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu vatan olan borcumuz , şehitlerimize olan borcumuz çok çalıştırmayı gerektiriyor. Belediye Başkanı olarak biz elimizden gelinin en iyisini yapmak zorundayız. Valimiz, Milletvekilimiz, Parti başkanlarımız, devletin her kademesinde görev alan arkadaşlarımız, esnafımız, öğrencimiz, çiftçimiz hepimiz en iyisini yapmak zorundayız. Gerçek vatanseverlik budur. Vatana hizmet bunu gerektirir. Vatanseverlik bunu gerektirir. Cacabey meydanına gelip bu hassasiyeti gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.Başkan Bahçeci Haftaya Cuma günü Kilis’te olacağım. Karaman, Aksaray, Kırıkkale Belediye başkanları ile birlikte Afrindeki askerlerimize moral vermek için oraya gideceğiz. Sizin de selamlarını ileteceğim. Kırşehir’lilerin ne kadar merhametli olduğunu biliyorum. Meral Kılıçözü Ana Okuluna yaptığımız ziyarette orada öğrencilerimiz bere ve atkı örmüşler ve içlerine çok güzel resim ve sözler koymuşlar. Hem Bingöl’deki terörle mücadele askerlere hem de Afrin’deki askerlere gönderdiler. Kurban bağışlayan okullarımız var. Yardım toplayan kuruluşlarımız var. Herkes kendi bütçesi ile kendi gücü oranında bir şeyler yapmak istiyor.Hepimiz yapması gereken en önemli şey Askerimize, Devletimize, Milletimize dua etmektir. Ben devletimizi bir çatıya benzetiyorum. Devlet bizim çatımız. Bu çatının altında Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Arap, Çerkez, hepimiz bir Millet olarak huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Bu çatı çökerse Allah korusun hepimiz çatını altında kalır. Görüşümüz ne olursa hepimiz çatının altında kalırız. Bu çatının çok güçlü ayakta kalması lazım. 15 Temmuzda bu çatıyı yıkmak istediler. Bu Millet onların tezgahı ve planlarını başına geçirdi. Bu bilinçle , bu imanla, bu inançla inşallah sımsıkı yolumuza devam edeceğiz.