12.03.18 13:57

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile Belediye’de görev yapan Bayan personellerle Neşet Ertaş Kültür sanat Merkezinde yemekte bir araya geldi.
Başkan Bahçeci ,” Şehrimizin inşasında ve güzelleşmesinde Kadınların katkısıda büyük, inşallah bundan sonra hep beraber hizmet etmeye güzel projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Belediye olarak çok güzel işlere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye büyük bir aile, biz aile reisi olarak bu ailenin selametini, ailenin işlevselliğini, ailenin güzel işler yapmasını koordine etmeye gayret ediyoruz. Ailenin her ferdinin bu ailenin geleceği açısından çalışma verimliliği açısından ürettiği her alandan hizmet ürettiği alandan ve her alanda önemli. 1.250 kişilik bir belediye haline geldik. Her geçen gün büyüyoruz daha da büyüyeceğiz. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi gibi yeni eserler hayata geçtikçe, Kırşehir geliştikçe inşallah ailemiz daha da büyüyecek ve gelişecek. Bu hizmetlerde sizlerin katkıları büyük. Hanımefendiler çalıştıkları işlerde daha titiz çalışıyorlar. Mesai arkadaşlarımda ki hanımefendilerde bunu görüyorum. İdari kısımda kadın sayısının artması önemli. Tarihimizde ve kültürümüzde kadının yeri tartışılmaz. Geçmişimize ve inancımıza baktığımızda bunu görürüz. Kadın hakları konuşuluyor ama haberlerde kadına şiddete çok çıkıyordu bu kadar bilinmiyordu.

Belki eskiden daha çoktu ama iletişim yoktu. Şimdi bunlardan haberdar olunması ve tartışılması kıymetli ve son derece önemli. Sizler kutsal bir iş yapıyorsunuz. Her zaman söylüyorum. Hem yaşadığımız şehre hizmet ediyorsunuz, hem de aynı zamanda rızkınızı kazanıyorsunuz. Bunlar son derece kıymetli işler. Önümüzdeki dönemde inşallah daha güzel hizmetlere imza atacağız. Daha gayretli çalışacağız. Kırşehir tarihinde görmediği hizmetleri görüyor ve yeni hizmetlere doğru emin adımlarla yoluna devam ediyor. Burada hepinizin katkısı var. Hepimiz gideceğiz. Bu makamlar kimseye kalmadı, bize de kalmayacak. Geride ölümsüz eserler bırakabilmek son derece önemli. Bu Belediye’de çalışan herkes , yapılan eserler de katkı sahibi. Bizler ölüp gideceğiz ama yapılan eserler ayakta kaldığı müddetçe, insanlarımız faydalı hizmetler yaptığı sürece amel defterimize buradan sevap işlemeye devam edecek. Ahi Evran’ın yaptığı cami eser, bıraktığı felsefe nasılsa , düşünce ayakta durup insanlara hizmet ettiği sürece , yaşıyorsa amel defteri kapanmıyorsa bizim yaptığımız eserlerde ayakta kaldığı sürece bizlerde yaşamaya devam edeceğiz. Önemli bir iş yapıyorsunuz.

Şehirlerin kaderini Belediyeler değiştirir diyen Başkan Bahçeci, hükümetlerde güzel hizmetler eder ama genel hizmetler yaparlar. Ama esas şehir’i ve direk insanı ilgilendiren hizmetlerde belediyeler rol alırlar. Kırşehir Belediyesi hem kurumsallaşmada, hem hizmet üretmede , kalıcı eserler bırakmada son derece önemli bir aşamaya geldi. Alt yapı çalışmalarımız bitti. Yollarımız bitti, şehir merkezimizde peyzaj çalışmalarımız başlıyor. Trafik kuralları ilgili bir çalışma yapacağız. Şehir Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Her şeyden önemlisi biz bir aileyiz diyoruz. Ailenin her ferdi olarak Belediyenin yaptığı hizmetler sahip çıkmamız lazım. Şehirde bizi seven insan sayısı çok fazla ama bu hizmetlerden rahatsız olan insan sayısı da çok fazla var. Yapılan bu hizmetlere bu işlere , eserlere sahip çıkmanız bulunduğunuz ortamlarda , aile çevrenizde , sosyal hayatınız da yaşantınız da sosyal yaşantınızda belediyenin yaptığı işleri anlatmanız çok önemli. Alt yapıya başladık şikayet eden sayısı çok fazla idi. Biz anlatacağız ne yaptığımızı. Yanlış bir şey yapmadık. Bana niye böyle yapıyorsunuz diyenler oldu. 60 yıldır asbestli borulardan su içiyorduk değiştirmese miydik. Biz doğru bir iş yaptık. Doğru bir iş yapan adam korkmaz. Korkmayacağımız hiçbir iş yok. Çekineceğimiz hiçbir iş yok. Yıllardır yapılamayan kimsenin cesaret edemediği , el atamadığı işlere elhamdülillah , bu ekip, bu belediye, bu yönetim, bunların hepsini tek tek çözdü. Kırşehir’i tekrar baştan aşağı inşa ettik, inşa etmeye devam ediyoruz, bunda da hanımların katkısı çok fazla. Bu katkınızı daha fazla vermenizi istiyorum. Hep birlikte daha güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz diyorum.