11.04.18 14:20

Lütfen araçlarınızı Yeni yer altı çöp sistemi önüne park etmeyin…
Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, konteyner sistemine geçilen caddelerde bulunan ev ve işyerlerini ziyaret ederek uyarılarda bulundu.

Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik hizmetlerindeki faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ankara caddesi, Lise Caddesi, Terme Caddesi, Atatürk Caddesi, Mehmet Altın Bulvarın da kaldırım ve bisiklet yol çalışmalarının bittiği yerlerde yeni konteynırlar monte edildi. Konteynır monte edilen caddelerdeki ev ve iş yerleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ziyaret edilerek çöplerin konteynere atılması hususunda ve konteynerin önüne araç park edilmemesi konusunda uyarılarda bulunularak el ilanı dağıtıldı. Ev iş yerlerinden çıkan evsel atıkların cadde üzerine bulunan en yakın kapalı sistem yer altı çöp konteynerlerine atılması konusunda ev ev iş yerleri hassas davranılması istendi.
Zamanından önce çıkartılan çöplerin kirliliğe neden olduğunu belirten Kırşehir belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ev ve işyerlerinde oluşan çöplerin sağlam çöp torbalarına konularak, konteyner bulunan caddelerde konteynerlerin içine atılması gerektiğini bildirdi. Çöp araçlarının, şehir içi trafiği olumsuz etkilememesi için konteynerlerin önüne park yapan araç sahiplerinin park yapmaması konusunda da uyarılarda bulundu.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bir değerlendirme de bulunan ve konteyner sisteminin önemine vurgu yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Konteynerli sistem en temiz en sağlıklı sistemdir. En azından kötü kokuların, kötü görüntülerin çevreye yayılmasını ve çevreyi kirletmesini önlemektedir.
Yer altı ve üst yapı çalışmaları biten caddelerde konteyner sistemine geçtik. Daha öncede uyguladığımız bölgeler vardı, ancak bu sistem daha modern ve daha pratik. Ankara Caddesi, Lise Caddesi, Terme Caddesi, Atatürk Caddesi, Mehmet Altın Bulvarındaki vatandaşlarımızın Ev ev işyerlerinden çıkan evsel atıkların cadde üzerinde bulunan en yakın kapalı sistem olarak monte ettiğimiz yeraltı çöp konteynerlerine atmaları konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekipleri vatandaşlarımıza gerekli ikazı yapıyorlar. Konteynır bulunan caddelerde ikamet eden ev ve iş yerleri sahiplerinin araçlarını konteynerin önüne park etmemeleri konusunda ekiplerimiz gerekli uyarılarda bulunuyorlar. Konteynırların üzerinde uyarı işaretleri de var.5 metre yakınına park edilmemesi gerekiyor. Böyle olunca haliyle çöp kamyonları buralara yanaşamıyor ve çöp alınamıyor. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Aksi takdirde cadde üstüne bırakılan çöp poşetleri için ekiplerimiz tarafından cezai işlem uygulanacaktır” dedi.