13.06.18 11:47

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Kırşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın daha huzurlu bir bayram geçirmesi için tedbirlerini aldı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ramazan Bayramı öncesi Kırşehir Belediyesi’ne bağlı birimler tarafından gerekli bayram tedbirlerinin alındığını, bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağını söyledi.

Bahçeci açıklamasına şöyle devam etti: "Bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor. Ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken pazarlar da herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alındı.

MEZARLIKLARIMIZ BAYRAMA HAZIR

Başkan Bahçeci “Mezarlıklarında bayrama hazır hale getirildiğini belirterek Şehrimizdeki mezarlıklarımız bakımı ve düzeni açısından halkımızdan takdir alıyor. Halkımız özellikle bayramlarda kabristanları daha fazla ziyaret etmekte. Bu durumu da göz önünde bulundurarak Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklarımızdaki periyodik olarak temizlik ve bakım yapıyoruz. Ancak bayram nedeniyle bu konuda biraz daha hassas davranarak genel bir temizlik de gerçekleştirdik. Mezarlıklarımızda arife günü lokum ve gülsuyu bulundurarak ziyarete gelenlere ikram edilecek. Belediyemiz mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşlar için 14 Haziran Perşembe Günü saat 13. 00’den 17.00’e kadar otobüs seferleri düzenleyecek, otobüslerimiz stadyum önünden hareket edecek ” dedi.

İslam Âlemi ve Kırşehirli hemşerilerinin Ramazan Bayramını kutlayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, huzurlu ve mutlu bir bayram temennisinde bulundu.