11.10.18 15:48

Bosna Hersek'ten Saray Bosna Baş Müftüsü Enes Ljevakovic başkanlığında ve kardeş Şehir Olovo Müftüsü Esad Pepic ve Bosna Hersek'in farklı şehirlerinden müftüler eşliğinde Olovo'da Belediyemizin Diyanet Vakfı aracılığı ile yapımı devam eden Kırşehir Ahi Evran-ı Veli Camii ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere Kırşehir’i ziyaret etti.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bosna’dan gelen misafirlerimiz Saraybosna Müftüsü Enes hocam, kardeş şehrimiz Olova Müftüsü Esat hocam ve farklı şehirlerin müftü ve hocalarımızı ağırladık, yapımı devam eden Kırşehir Ahi Evran Olova Camii kardeşliğimizin ölümsüz bir nişanesi olacak Allah’ın izniyle dedi.

Saraybosna Müftüsü ve Olovo Şehri Müftüsü ve heyeti Kırşehir Belediye Başkan Vekili Veli Şahini de makamında ziyaret ederek Olovo'da Kırşehir Belediyesi ve Diyanet Vakfı tarafından yapımı devam eden Kırşehir Ahi Evran-ı Veli Camii ile ilgili istişarelerde bulundu.

Başkan Vekili Veli Şahin’de yaptığı konuşmada İslam’a hizmet eden büyüklerimize Allah birlik ve kuvvet versin. Onları ilelebet payidar kılsın. Türkiye’de bizim elimizi bıçak kesse Bosna daki kardeşimizin biliyoruz ki yüreği sızlıyor. Bosna’daki kardeşimizin başına bir iş gelse biz de üzülüyoruz. İnşallah bu hassasiyet ve duyarlılıkla birlikteliğimizi, iş birlikteliğimizi daha ileri taşıyıp, daha ileri gitmektir dedi.

Heyet adına konuşan Saraybosna baş müftüsü Enes Ljevakovic yatığı konuşmada Olovo şehrine yapılan Cami’den dolayı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür etti. Baş Müftü Türkiye Cumhuriyeti varsa bizlerde varız. Tüm ümmetin umudu bir ülke olarak görüyoruz.

Saraybosna İl Müftüsü Enes Ljevakovic , iki ülke arasında yapılan bu ziyaretleri önemsediklerine işaret ederek, “Türk Devleti bizlere her zaman destek veriyor. Bosna Hersek, yapılan bu yardımları ve iyilikleri unutmayacaktır. Türkiye ne kadar güçlü olursa, biz de ülkemizde o kadar rahat yaşıyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Kırşehir Belediye Başkanlığına ve Kırşehir halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kardeşlik ilişkilerimiz tüm hızıyla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.