Tarih: 02.02.2023
40 ATA 001 PLAKALI ARAÇ, NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE SERGİLENMEYE BAŞLANDI

ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE KULLANDIĞI 1934 MODEL LINCOLN MARKA ARACIN BİREBİR BOYUTUNDAKİ AHŞAP HALİ SERGİLENMEYE BAŞLANDI

 

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

 

2 Şubat 2023 Perşembe günü Meclis Başkan Vekili Turgay Kaya yönetiminde yapılan Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının ardından, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 1934 Model LINCOLN Marka aracın birebir boyutundaki ahşap halinin Kırşehir halkına gösterimi için Meclis Başkan Vekilimiz, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz tarafından açılışı gerçekleştirildi.

 

Sinan Yıldırım tarafından, yaklaşık 3 ay gibi bir sürede gerçeğine uygun bir şekilde yapılan gerçekleştirilen ve Kırşehir Belediyesi’ne hibe edilen 40 ATA 001 plakalı araç Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

 

Aracın yapımını gerçekleştiren Sinan Yıldırım, açıklamasında şunları ifade etti: 

 

“Orijinali Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı bu araç orijinalinin birebir ölçülerine uygun ahşap versiyonudur. Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Zanaatkârlar çarşısında atölyemiz var. Üç aylık bir sürede aracımızı Atölyemizin önünde yaptık. Ve bu benim çocukluğumdan beri taşıdığım bir hayaldi. Bugüne nasip oldu ve Atamıza olan borcumuzu bir nebze de ödeyebilmişsek ne mutlu bize.

 

Aracın yapımı sırasında da Kırşehirli hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye’de bu aracın ahşap versiyonu ilk deva yapıldı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenmesinin amacı da özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin ve hemşehrilerimizin sık ziyaret ettikleri bir yer olmasıdır.

 

Sağolsun başta Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olsun, Belediye Başkan Yardımcılarımız olsun manevi katkılarını üzerimizden hiç eksik etmediler. Sonuç olarak da yaptığım aracı Kırşehir Belediyesine hibe ettim ve bir hatıramız olsun istedik. 40 ATA 001 plakalı bu araç Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde süresiz olarak hemşehrilerimizin ilgisine sunulacak ve sergilenecek. Vatandaşlarımızın aracımızı yakından görmeleri ve fotoğraf çektirmeleri de güzel olacak. Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısını buradan bu vesileyle de yaşama ve yaşatma şansına da sahip olacağımızdan dolayı çok mutluyum.

 

Kırşehir Belediye Meclisi gündemdeki konuları görüşmek üzere 2 Şubat 2023 Perşembe günü saat 14:00'da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Toplantı Salonunda Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısını yaptı.

 

Meclis Başkan Vekilimiz Turgay Kaya yönetiminde gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısında Bir Önceki 05.01.2023 Tarihli Ocak Ayı Olağan Meclis Kararlarının Okunmasını takiben İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Taleplerin Görüşülmesi, Plan Bütçe Komisyonuna Havale Edilecek Hususların Görüşülmesi ve Kırşehir Belediyesi İç Kontrol Yönergesinin Görüşülmesi gerçekleştirildi. Kadroların Görüşülmesi, Arsa Satışının Görüşülmesi ile Kervansaray Mahallesi 311 Ada 193 Nolu Parselin Tahsisinin Görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Belediye Meclisi toplantısının ardından Meclis Başkan Vekili, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 1934 Model LINCOLN Marka aracın birebir boyutundaki ahşap halinin gösterime açılışını yaparak toplu fotoğraf çektirdiler.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA