Tarih: 15.09.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, “AHİ SOFRASI” YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI PROGRAMINA KATILDI

Başkanımız Ekicioğlu: Kırşehir’imizin yöresel yemeklerinin gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür programları önemsiyor ve Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’na emek ve katkı sunan tüm yarışmacılarımızı kutluyorum.

 

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Kırşehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen “Ahi Sofrası” Yöresel Yemek Yarışmasının bu yıl 10.’su düzenlendi.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 14 Eylül 2022 Çarşamba günü, 35. Ahilik Haftası ve 58. Esnaf Bayramı kapsamında Ağalar Konağı'nda,10.'su gerçekleştirilen "Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" programına katılarak yarışmacıların birbirinden güzel yemeklerini tattı. İlimizin Yöresel Yemek Kültürünün kalıcılığının sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayan Başkanımız Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 

“35. Ahilik Haftası ve 58. Esnaf Bayramı kapsamında Ağalar Konağı'nda, 10.'su gerçekleştirilen "Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" programına katılarak yarışmacıların birbirinden güzel yemeklerini tattık.

 

Jüri Üyelerinin yöresel hamur işleri, tatlılar, et ve sebze yemekleri kategorilerindeki değerlendirmelerinin ardından, dereceye girenlere ödüllerini takdim ettik.

 

Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasını her yıl yapılmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenerek geleneksel bir hale gelmesi de Kırşehir Yemek Kültürümüzün tanıtımı ve yaşatılması noktasında önemli bir yere sahip.

 

Anadolu’nun ortasında yer alan Şirin Kırşehir’imizin yöresel yemeklerinin gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür programları önemsiyor ve Yöresel Yemek Yarışmasına emek ve katkı sunan tüm yarışmacılarımızı kutluyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA