Tarih: 14.02.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: BU FELAKETİ DAYANIŞMA İÇİNDE AŞACAĞIZ

Kırşehir Belediyesi’nin kampanya ve organizasyonuyla hayırsever hemşerilerimiz tarafından, afetzede vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek üzere 50 adet ev barınma amaçlı kullanımına sunuldu.

 

Kahramanmaraş'ta ilki 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17’de 7,7; ikincisi ise 13.24'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ve takip eden artçı sarsıntılar sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de Kahramanmaraş ve çevre illerdeki deprem bölgesine yardım için kampanya ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Deprem bölgesinden ilimize gelerek konaklayan vatandaşlarımız için Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ne getirilen ve öncelikli olan Isıtıcı, Gıda, İç Çamaşırı, Diş Fırçası, Tuvalet Kâğıdı, Sıvı-Katı Sabun, Şampuan, Çorap, Şarj Aleti, Yetişkin Eşofman, Ayakkabı vb. ihtiyaç maddeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edilirken; Hayırsever hemşerilerimiz tarafından, Kırşehir Belediyesi’nin kampanya ve organizasyonuyla hayırsever hemşerilerimiz tarafından, afetzede vatandaşlarımızın barınma sorununu çözmek üzere 50 adet ev barınma amaçlı kullanımına sunuldu. Belediye ekiplerimiz depremzede vatandaşlarımız için evlerin temizlik ve eşya kurulumlarını yaparak kullanıma hazır hale getirdi. Evlere yerleştirilen ailelerin gıda, yakacak ve diğer ihtiyaçları da yine Belediyemiz tarafından takip edilerek karşılanıyor.

 

Kırşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde oluşturduğu “E-Belediye Sosyal Yardım Sorgulama Sistemi” masasıyla başvuruda bulunanların kayıtlarını alarak Adres Bilgisi, Tapu Bilgisi, Gelir Bilgisi, diğer Sosyal Yardım Merkezlerinden yardım alıp alınmadığı, Araç Bilgisi, Hayvan Küpe Bilgisi vb. bilgilerin de kontrolünü sağlıyor ve yardımların ve faaliyetlerin de kontrolünü sağlıyor.

 

AFAD Durum Belgesi olan depremzede vatandaşlarımız Kırşehir Belediyesi Halk Otobüslerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Kırşehir'deki depremzedelere ulaştırılmak üzere odun kömür yardımları da Eski Karayolları şantiyesinde toplanırken; Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi kurs öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından da depremzede vatandaşlarımız için eşofman ve kıyafet üretimi yapılıyor.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, yaşanan bu felaket karşısında duyarlı olan ve Yardım Kampanyasına destek olan herkese teşekkür ederek “Bu felaketi dayanışma içinde aşacağız.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA