Tarih: 05.07.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, "KİLİMDEN SERAMİĞE YOLCULUK" TEMALI SERGİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
       Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Pınar Macar Köksal tarafından hazırlanan "Kilimden Seramiğe Yolculuk" temalı serginin açılışını gerçekleştirdi.

                 4 Temmuz 2023 Salı günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye alanında açılışı gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen sergiye çok sayıda katılım olduğu gözlendi.

           Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ise sergi açılışında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
Anadolu kilim motiflerinin (Dalakçı Köyü kilim motiflerinin) seramiğe aktarılması gibi özgün ve örnek bir çalışmaya imza atan Pınar Macar Köksal'ı kutluyorum.

           Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde Cuma gününe kadar açık kalacak olan sergi görülmeye değer. Pınar Macar Köksal’ı da yapmış olduğu bu özgün çalışmasından dolayı kutluyorum. İlk kez böylesi bir çalışma ile kilim motiflerinin seramiğe işlendiğine tanık oluyoruz.

            Kırşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz kurslarda da böyle nitelikli eserlerin ortaya çıkması bizleri sevindiriyor. 17 bin gibi bir kursiyer sayısına ulaştık ve kursiyerlerimiz arasında da bu ve buna benzer sanatsal çalışmaların ortaya çıkması bizler için mutluluk kaynağıdır.”

           Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Öğrenimine devam eden Pınar Macar Köksal’ın, özgün ve örnek bir çalışma gerçekleştirerek hazırladığı eserler sergiyi izlemeye gelenler tarafından büyük beğeni topladı.

          "Kilimden Seramiğe Yolculuk" temalı sergi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde Cuma gününe kadar açık kalacak.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA