Tarih: 22.03.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, “SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ” KONULU RÖPORTAJDA SORULARI YANITLADI
Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından dijital olarak yayınlanan Belediye Gazetesi’nin 20 Mart 2023 tarihli 138. sayısında soruları yanıtladı.

Belediye gazetesinin, 2019 yerel seçimlerinden bu yana Belediyemizin sosyal destek hizmetleri ve önümüzdeki dönemdeki hedeflerle ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Göreve başladığımızda her vatandaşın sosyal destek hizmetlerinden yararlanacağına dair söz vermiştik. Bu sözümüz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Belediyemizin Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla “Sosyal Market” projesini hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, yılda iki defa Sosyal Market’ten ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Her alanda (sosyal, kültürel, sağlık vb.) birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Belediyemizin hizmetlerini daha üst seviyeye yükseltecek projelerin beğenilmesi, vatandaşların yüzünün gülmesi bizi de mutlu ediyor.

Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında yeni bebek sahibi olan ailelere bebeklerin ihtiyaçlarının bulunduğu çantayı hediye ediyoruz. Aileler, bebeklerinin doğum belgesiyle belediyemizin Aile Yaşam Merkezi’ne başvurarak çantaları alabiliyor. Pandemi sürecinde resmî kurumların, işyerlerinin, caddelerin ve sokakların hijyenini sağladık, maske ürettik. “Sosyal Kart” projesini, “Askıda Fatura” uygulamasını hayata geçirdik. Öğrencilere tablet desteğinde bulunduk. Sağlık çalışanlarına ulaşım kolaylığı sağladık. Askere gidecek gençlere asker çantası hediye ettik, “Hoş Geldin Bebek” projesiyle ailelere destek olduk, yardım kumbaraları oluşturduk, temizlik hizmeti verdik, tıbbi malzeme ve cihaz desteğinde bulunduk. Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla 2019 yılının Nisan ayından 2023 yılının Ocak ayına kadar toplam 5.121 haneye 1.336.516 TL tutarında yardımda bulunduk. 1.616 haneye 1.146.695 TL tutarında destek sağladık. Öğrenci desteği ve servis yardımı dahilinde toplam 2.070 haneye 471.593 TL tutarında destek verdik, toplam 13.910 haneye de 8.600.732 TL tutarında gıda yardımında bulunduk. Engelli vatandaşlar için “Engelsiz Yaşam Merkezi” projemizi hayata geçirdik. Toplam 225 haneye 273.988 TL tutarında engelli yardımı yaptık.

Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerini artıracağız. 500 haneye 100.000 TL tutarında sosyal yardım, 800 haneye 1.000.000 TL tutarında maddi yardım, 700 haneye 90.000 TL tutarında öğrenci, kırtasiye malzemesi ve servis yardımı, 4.000 haneye 2.500.000 TL tutarında gıda yardımı, 100 haneye de 250.000 TL tutarında engelli yardımı yapmayı hedefliyoruz.”