Tarih: 26.09.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: SU HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR; DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!

“Kırşehir halkına memba kalitesinde içme suyu temin etmiş olduk. Kırşehir'imize hayırlı olsun.”

 

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Halkımızın sağlıklı su tüketmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, ilimiz basın mensuplarına Yeni Kuyular İçmesuyu Arıtma Tesisi ile geçtiğimiz hafta geçici kabul ile devraldığımız Özbağ İçmesuyu Tesisinin tanıtımını yerinde yaptı.

 

“Halkımıza memba kalitesinde su temin etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:


 “Yeni Kuyular İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı teknik heyeti tarafından yapılan incelemeler sonrasında geçici kabul yapılarak, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve  Kırşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Belediyemize 2022 tarihinde devri gerçekleştirildi.

 Yapılan işlem sonrasında yer altı suyu kaynaklarından temin edilen suyun arıtılması amacıyla 250 l/s (21.600 m3/gün) kapasiteli membranlı paket tip arıtma tesisi yapımı tamamlanarak Kırşehir Halkı’nın kullanımına sunuldu.


Suyun kaynağından musluğa ulaşabilmesi ve Kırşehirli hemşehrilerimizin tüketimine sunulabilmesi için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz tarafından içme suyu kaynakları ve dağıtım sistemi içerisinde yenileştirme çalışmalarımız da aralıksız bir şekilde sürmektedir.


 Yeni içme suyu hatlarının inşa edilmesi, hatlarda yer değişikliği yapılması ile yenileme ve bakım – onarım çalışmaları sebebiyle zaman zaman planlı kesintiler yapılsa da Kırşehirli hemşehrilerimizin mağdur olamamaları için alternatif kuyu arayışlarımız da sürmektedir.


 Ülke genelinde ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle yer altı sularında çekilme olduğu da gözlenmektedir.


Halkımız için önem arz eden su konusunda; Yeni Kuyular İçme suyu Arıtma Tesisi de DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ve  Kırşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile devri gerçekleştirilmiş oldu. Amacımız Kırşehirli hemşehrilerimize kireçsiz ve yaşamsal olarak en kaliteli suyu vermektir.


 Geçtiğimiz hafta ise “Kırşehir (Özbağ) İçmesuyu Arıtma Tesisi” yapım işinde Kısmi Geçici Kabul yapılarak, tesisin Kırşehir Belediye Başkanlığına devrini gerçekleştirdik.


Kırşehir B4elediyesi olarak ana hedefimiz, suyun sertlik derecesini düşürerek hemşehrilerimizin sağlıklı su tüketmesini sağlamaktır. Sadece kayıp kaçakları önlediğimizde bile 250 bin nüfusa yetebilecek kadar suyumuz var. Su sorunumuz yok, amacımız suyun sağlıklı bir şekilde halkımıza ulaştırılması ve biz de bu noktada çalışmalarımızı yapıyoruz. DSİ’den de yeni kutu talebimiz oldu. Asbestli boruları ise değiştirmeye devam ediyoruz. Asbestli borular devre dışı kaldıkça halkımıza da daha sağlıklı su ulaşmaya devam ediyor. Ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemini hayata geçirerek tespitlerimizi anında yapıyoruz. Şu anda ilimizdeki arızaları bitirmek üzereyiz. Yeni aldığımız Su Arıtma Tesisi ile birlikte halkımız da daha sağlıklı su tüketimine kavuştu.

Özbağ İçmesuyu Arıtma Tesisi Kısmi Kabul Heyeti Başkanı, DSİ İçme Suyu Daire Başkanı hemşehrimiz Hakan Solak, Mustafa Zeki Özdoğru ve Metin Üstünkaya ile birlikte imzaladığımız protokol gereği, saniyede 200 litre su arıtma kapasitesine sahip olan Tesisin saniyede 80 litre arıtma kapasitesini Kısmi Kabulle Belediyemiz bünyesine katarak Kırşehir halkına memba kalitesinde içme suyu temin etmiş olduk. Kırşehir'imize hayırlı olsun.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA