Tarih: 02.11.2021
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: TERMAL TURİZM KONUSUNDA PROJELERİMİZ VAR!

Başkanımız Ekicioğlu: Biz bu yerleri kendimiz için istemiyoruz; Kırşehir halkının parası doğru yerde, istihdama dayalı, turizme dayalı ve ekonomiye katkı sunacak projeler için kullanılmalı.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Termal Turizm konusunda da Kırşehir ekonomisine katkı sunacağız!

 

 

1 Kasım 2021 Pazartesi günü KRT TV’nin haber bültenine katılan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Ekicioğlu programda eski TÜRKTUR olarak bilinen yeri Aldıklarını ve burayı Kırşehir için büyük bir istihdam merkezi haline getireceklerini ifade ederek söz konusu alanda Entegre Et Tesisleri de dahilbirçok alanda faaliyette bulunulacağını belirtti.

Kırşehir Belediyesi’nin Kırşehir’in gelişimi konusunda ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, söz konusu projeye Büyükşehir Belediyelerini de şirketler aracılığıyla ortak etmeyi hedeflediklerini ve böylelikle 10 bin aileye dokunacak bir projenin Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde hayatiyet kazanacağını ifade etti.

KRT TV haber sunucusunun Karakurt Kaplıcasıyla ilgili sorusuna da yanıt veren başkanımız Ekicioğlu, canlı yayınla şunları ifade etti:

Karakurt Kaplıcası’na yapmak istediğimiz tesis konusunda biz Kırşehir Belediyesi olarak şirket aracılığıyla resmi başvurumuzu yapmıştık. İl Özel İdaresi’nden mücavir alan dışında yatırım yapamayacağımıza dair bir yanıt geldi. Oysa biz, söz konusu alanı Şirket üzerinden istedik ve Bakanlıktan da olur aldık.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Türkiye’nin her yerinden şirket üzerinden yer alabilirsiniz” dedi. Ve gelinen noktada da biz, bu alanın bir kooperatife tahsis edildiğini öğrendik.

Biz, kendimiz için değil, Kırşehir için bir takım projeler üretiyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Kırşehir Belediyesi’nin hanesine yazılmasını istemedikleri bir engellemeyle karşı karşıya kaldık. 10 yıldır atıl duran bir tesisi yenilemek istedik. Bizim yazımıza ret yanıtı veren İl Özel İdaresinin burayı başka bir kooperatife tahsiste olduğunu gördük. Söz konusuyatırım yapacak kooperatif ya da kuruluş o yapıyı yapmadıysa Kırşehir Belediyesi’ne versinler orası olmazsa şehir içinde bir Fizik ve Tedavi Merkezi var.

Alınan kararın siyasi bir karar olduğu belli. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden görüş aldık. Ve onlarda Belediyeler mücavir alan dışında şirket aracılığıyla yatırım yapabilir, diyor. Biz de zaten şirket olarak müracaat etmiştik.

Karakurt kaplıcası Türkiye’nin en kaliteli kaplıca sularına sahip bir kaplıca ve atıl duruyor. Hem turizmi canlandırmak yem de yatırım yaparak istihdam alanı yaratmak gibi bir hedefimiz var. Bize İl özel İdaresi topu taca atarak kooperatife verdiklerini bilgisini dahi vermedi. Bunu akabinde de biz de Kırşehir Belediyesi olarak turizmi canlandırmak adına merkezde olan bir yeri istedik. Amacımız atıl olan tesisleri ülke turizmine ve Kırşehir ekonomisine kazandırmak.

Kırşehir Belediyesi olarak asli görevlerimizi yapmanın yanında bu tür ekonomik getirisi olan yatırımları da önemsiyoruz. Özellikle tarıma dayalı sanayiyi de geliştirmenin uğraşı içindeyiz. Umarız Karakurt kaplıcası konusunda olduğu gibi merkezde istediğimiz yere de siyasi nedenlerle olumsuz yanıt vermezler. Biz bu yerleri kendimiz için istemiyoruz; Kırşehir halkının parası doğru yerde, istihdama dayalı, turizme dayalı ve ekonomiye katkı sunacak projeler için kullanılmalı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA