Tarih: 24.01.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, UĞUR MUMCU’YU ANMA TÖRENİNE KATILDI

Başkanımız Ekicioğlu: Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir İl Başkanlığı tarafından 24 Ocak 2023 Salı günü saat 12.00’da Uğur Mumcu Basın Anıtı’nda düzenlen törene katılan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.” dedi.


CHP Kırşehir İl Başkanı Hüseyin Çakmak’ın Uğur Mumcu’nun hayatı ve gazeteciliğini anlattığı konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:


“24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist; eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.


Uğur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteciydi. Onun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.


Gazeteciler bağımsız, cesur olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var.


Hepinizin bildiği üzere Uğur Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da hepimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok önemli bir aydınıydı. Aydınların da en önemli özelliği ise öngörülü olmalarıdır. O, yıllar öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa ve uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı, felaket yaşanmazdı.


Uğur Mumcu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını” meslek ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana samimiyetle yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.”

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu Basın Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA