Tarih: 26.07.2024
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, KIRŞEHİR KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, halkımızın yönetime katılımını ve denetimini sağlayacak mekanizmaların gelişmesinde çok önemli katkıları olan Kırşehir Kent Konseyi'nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

 

26 Temmuz 2024 Cuma günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Kırşehir Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştiren Başkanımız Ekicioğlu, bundan önce yapmış oldukları katkı ve çalışmalarından dolayı Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve yönetim kurulu’na başarılar dilerken; yeni seçilen Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen ve yönetimine de başarılar diledi.

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Kent Konsey’ine çok önem verdiğini ve Konseyin Kırşehir için çok güzel çalışmalar yapılacağına inandığını söyledi.

            Başkanımız Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

            "Kent Konseyi gönüllülüğe dayalı bir kuruluş; kente dayalı toplumun bütün kesimlerinin ülkenin yönetiminde söz sahibi olması için kurulmuş bir sistem. Çalışma konusunda daha ileriye nasıl taşırız, nasıl bir dayanışma sağlayabiliriz bunu öğreten çok önemli bir kurum olarak görüyorum Kent Konseyi’ni. 

            Kent Konseyi, her düşünceden insanların olduğu, kentin özellikle yönetimde söz sahibi olduğu bir kurum. Hepinizin bildiği gibi şehrimizin dört tarafı maden ocaklarıyla kuşatılmaya çalışılıyor. Gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir kent bırakmak, bu evreni daha iyi bir düzene oturtturmak için mücadele edeceğiz. Bu dünyada herkese yetecek kadar gıda var. Bırakın insanları, sokaktaki hayvanlarda da açlığı, aynı şeyleri yaşadığını görüyoruz. Orman yangınlarıyla, doğadaki atmosferin kirlenmesiyle canlıların hepsinin yaşamının tehlike altında olduğunu görüyoruz. Kent Konseyi bunun için var. Madenleri savunmak için, gıdanın ve ekonominin ortak paylaşılmasında önemli görevler üstleniyor. Kent Konseyi’nde daha aktif bir şekilde mücadele edeceğiz. Şehrimize ve gelecek kuşaklara aktaracak bir kaynak bırakmamız gerek. Kent Konseyi’nin önemli görevlerinden biriside bu bürokrasiyle veyahut merkezi yönetimle, genel yönetimin arasında köprü kurup bağımsız, özgür ve tarafsız bir kuruluş olduğu için herkesin bu dengeleri koruması gerekir ve koruduğuna da inanıyorum. 

            Kent Konseyin en önemli hedefi adaletsizlikle mücadele etmek olmalı. Biz Kırşehir Belediyesi olarak Kent Konseyi’nin hep yanındayız; yalnız da bırakmayacağız. Yapılan mücadeleler ve bırakılan eserler tarihe geçer. Kent Konseyi’nin önümüzdeki süreçte en önemli çalışması Maden ocakları ile mücadele etmek olmalı."

Kent Konseyi Başkanlığını 13 yıldır sürdüren Tahsin Üçgül, protokol konuşmalarının ardından yapılan seçim sonucunda görevini Müfit Göçen’e bıraktı.

Genel Kurula, Oda ve Dernek Başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

            Yapılan açık oylamanın ardından Kırşehir Kent Konseyi yönetimi aşağıdaki isimlerden oluştu:

 

Asil Üyeler: Selahattin Ekicioğlu, Musa Özata, Mustafa Yılmaz, Bahamettin Öztürk, Ali Atik, Nuri Araz , İsmet Kurutluoğlu, Adalet Dağıstan ve Fulya Ardıç Ekiz

 

 Yedek Üyeler: Mahmut Seyfeli, Süleyman Doğan, Birol Yurdugül, Hikmet Altuntaş, Cumhur Çağatay Dağıstan, Osman İlhan ve Ahmet Göçen.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA