Tarih: 24.11.2021
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU ÖĞRETMENLERİMİZLE BULUŞTU

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU: 3600 EK GÖSTERGE POLİSLERİMİZLE BİRLİKTE ÖĞRETMENLERİMİZE DE İVEDİLİKLE VERİLMELİ VE BU KONUDA DAHA ÖNCE VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR!

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Tuncay Polat’la birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle saat 09:30’da Yunus Emre Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerimizin gününü kutladı.

Öğretmenleri sadece bir günle değil her zaman gündemde tutmanın önemimi vurgulayan Başkanımız Ekicioğlu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize karanfil verdi.

Ziyaret kapsamında okullarımıza Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içerinde pazar çantası, maske ve dezenfektan bulunan çantalar verildi.

Başkanımız Ekicioğlu, ülkenin büyümesi ve kalkınmasının yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, ilk yapılması gerekenin ise bütçeden Milli Eğitime kaynak aktarımı olması gerektiğinin altını çizdi. Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti:

Bugün gelinen noktada eğitimin önemi daha da artmıştır. Pandemi sürecinin de eklenmesiyle oluşan bilgi açığını kapatmak için çalışmalar yapılmalıdır. Bugün100 binin üzerinde öğretmen adayı atama beklemektedir. Yapılan araştırmalara göre 43 bin 627 dersliğe ihtiyaç var. Sorunların çözümü noktasında mutlaka bir Eğitim Bilim Kurulu oluşturulmalı ve Eğitim Şurası yapılmalıdır.

Öğretmenler Meslek Kanunu’nun ivedilikle çıkartılmasını düşünüyor ve bu konuda öğretmenlerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz toplumda mutlak ve mutlaka farklı bir konuma getirilmelidir. 3600 Ek Gösterge polislerimizle birlikte öğretmenlerimize de ivedilikle verilmeli ve bu konuda daha önce verilen sözler tutulmalıdır.”

Başkanımız Ekicioğlu, saat 10:30’da da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Öğretmenler Günü Kutlama Programına katıldı. Saat 14:00’da da Muzaffer Mermer İlkokulu öğretmenlerini ziyaret eden Başkanımız Ekicioğlu, atanmayı bekleyen öğretmenlerimizle birlikte tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA