Tarih: 16.10.2020
BELEDİYEMİZ’DEN DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kırşehir Belediyesi 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Cacabey Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Gıda ve ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla kurulan stantta vatandaşlara bayat ekmeklerden yapılan ürünlerden ikram edilerek konu ile ilgili broşürler dağıtıldı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun katıldığı etkinlikte gıda güvenliği, sağlıklı beslenme, gıda ve ekmek israfının önlenmesi ile ilgili bilgiler verildi. Gıda Günü etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Dünyadaki açlığın önlenmesi için birçok adım atılmasının gerekliliği yanında özellikle gıda israfının önüne geçilmesi gerekiyor.. Türkiye’de günde ortalama 120 milyon adet ekmek üretilmekte bunun yaklaşık olarak 12 milyonu yani % 10’u israf edilmektedir. Yani her yıl bu israftan dolayı 1.5 milyar dolar ne yazık ki çöpe gitmektedir. Dünya’da bunca açlık varken böyle bir israf çok acı vericidir. Bütün hemşehrilerimizden en büyük isteğimiz tüketecekleri kadar gıda ve tüketecekleri kadar ekmek almalarıdır.’’ dedi.