Tarih: 25.09.2021
BÜYÜK OZANIMIZ NEŞET ERTAŞ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, ölümünün 9. yılında Kabri başında anıldı


Neşet Ertaş Anma Programı çerçevesinde 25 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 09:30’da Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın Kabri başında dua edildi. Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, siyasi partilerin temsilcileri, Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’la birlikte aile üyeleri ve çok sayıda vatandaş Neşet Ertaş’ın kabri başında dua ettiler.

 

Bağbaşı Mezarlığında yer alan Anıt Mezarda anılan Bozlak Ustası 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş için duaların ardından Törene katılan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, "Bizim en acılı olduğumuz günlerden bir tanesi, bugün aşiretimizde; düğün eğlence, festival ve hareketli türkü dahi çalınmaz. Bugün içimize dönüp acımızı yaşadığımız günlerden birisi. Acısı hala taze, hiçbir zaman da iyileşmeyen bir yara" dedi. 

Vali İbrahim Akın ise, "Büyük ozan Neşet Ertaş, gönül tellerine dokunan sesi ve mütevazi kişiliği ile büyük halk kitleleri tarafından sevilmiştir. Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir Neşet Ertaş. Babası ve ustası Muharrem Ertaş'ın üslubunu devam ettiren Ertaş, halk müziğine de yeni bir üslup katmıştır" diye konuştu.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu da 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ın halka malolmuş eşsiz kişiliği ve sanatıyla tüm gençlere ve sanatçılara örnek olduğunu dile getirerek Neşet Ertaş’ı ve değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için Kırşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. Başkanımız Ekicioğlu; “Neşet Ertaş ve geleneğinin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için onu unutmayacak ve unutturmayacağız.Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen Gönül Dağı’nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA