Tarih: 10.07.2023
EMEL TAŞCIOĞLU, MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDA SAHNE ALACAK

11-12-13 TEMMUZ’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ’NİN İLK GÜNÜ CACABEY MEYDANI’NDA EMEL TAŞCIOĞLU KONSERİ VERİLECEK

11 Temmuz 2023 Salı günü saat 18:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden Cacabey Meydanı’na kadar Kortej Yürüyüşü yapılacak

11-12-13 Temmuz’da yapılacak olan UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivalinin ilk günü saat 18.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden başlayıp Cacabey Meydanı’nda son bulacak olan Kortej Yürüyüşünü takiben saat 18.30’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’daki Abdallar Konserinin ardından ise saat 20.30’da Âşık Maksut Feryadi Konseri verilecek. Saat 21.00’da ise Emel Taşcıoğlu, birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.

Tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi saat 18.00’da başlayacak olan Kortej Yürüyüşüne ve ardından da Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Konserlere katılmaya davet eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

Uluslararası Müzik Festivali için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan Kırşehir gibi, Hannover (Almanya), Batum (Gürcistan) ile Festivalimize online olarak katılan Kazan’dan (Rusya Federasyonu'nun batısında yer alan Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan) bu şehirlerin resmi UNESCO temsilcileri ile bu şehirlerin müzik grupları ve bazılarının ayrıca dans grupları festival boyunca aramızda olacaklar.

Hatırlanacağı üzere Kırşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde hazırlamış olduğumuz Festivalde de yine UNESCO Müzik Şehirleri ve ülkemizdeki farklı yaratıcı alanlardaki UNESCO Şehirleriyle birlikte UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10’uncu Yıl Anma Programını hayata geçirmiştik.

Kırşehir Belediyesi olarak, bu geleneğin ve kültürün yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalarımıza, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz. 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik Alanında dahil olan ve taahhütlerini yerine getiren 3 ülkeden birisi olmanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz. Biz, Kültürümüze inanarak sahip çıkıldığında ve onun da en iyi şekilde temsil edildiğinde şehrimiz ve ülkemiz adına güzel sonuçlar elde edilebileceğini de kanıtlamış olduk.

Bu bağlamda 11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirecek olduğumuz UNESCO Uluslararası Müzik Festivali’ne tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.

UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI:

11 TEMMUZ

18.00 -Kortej Yürüyüşü: Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden başlayıp Cacabey Meydanı’nda son bulacak.

18.30- Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi
19.00- Abdallar Konseri