Tarih: 15.03.2022
İMAR PLANI ve REVİZE İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ASKIYA ÇIKARILDI

KAYABAŞI MAHALLESİ ÇEVRE YOLU VE ÇEVRE YOLUNA CEPHELİ ADALARDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAĞBAŞI, KUŞDİLLİ VE ÇUKURÇAYIR MAHALLERİ REVİZE İMAR PLANI ASKIYA ÇIKARILDI

 

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU:  HEMŞEHRİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ DE HESABA KATARAK DOĞRU İŞ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ!

 

Mahalleleri sakinleri ve Muhtarlarıyla bir araya gelen Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir ile ilgili tüm çalışmalarda olduğu gibi İmar Revizyon konusunda da “Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.” dedi.

 

19 Ocak 2022 Çarşamba günü Çukurçayır Mahallesi Muhtarı İbrahim Yıldırım, Kuşdilli Mahallesi Muhtarı İlhami Öztürk, Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Dursun Şahbaz ve bu mahallelerde arsası-evi bulunan hemşerilerimizle Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönül Dağı Salonunda bir araya gelen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu İmar Revizyon toplantısı gerçekleştirmişti.


 Belediye Başkan Yardımcımız Osman Uçar, İmar Müdürümüz Mustafa Bayramgürler ile Emlak ve İstimlak Müdürümüz Mustafa Orman’ın da katıldığı toplantıda mahalleleri sakinleri ve Muhtarlarıyla bir araya gelen Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir ile ilgili tüm çalışmalarda olduğu gibi İmar Revizyon konusunda da “Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.  Mahalle sakinlerimizin fikirleri bizler için çok önemli. Doğru bir İmar uygulaması aynı zamanda tüm Kırşehir’imiz için de çok önem arz ediyor. Revizyonlarla ilgili olarak alınacak kararların ortak bir akılla ve kararla alınmasını önemsiyoruz.


 ​           Biz, proje ekibimizle yaptığımız çalışma sonucunda yüzde 90 temiz parsel verilecek, yüzde 10 hisselenecek. Bu iş için milyonlarca para verilip dışarıdan çalışma yaptırmadık; kendi personelimizle bu işi gerçekleştirdik. Diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da hemşehrilerimizin beklentilerini de hesaba katarak doğru iş yapmayı hedefledik. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. İstişareleri önemsiyoruz.” demişti.

 

            Ve gelinen noktada, Belediye Başkanımız Ekicioğlu, Kayabaşı Mahallesi Çevre Yolu ve Çevre Yoluna Cepheli Adalarda İmar Planı Değişikliği ile Bağbaşı, Kuşdilli ve Çukurçayır Mahalleri Revize İmar Planı”nın askıya çıkarıldığını ifade etti.

 

https://www.kirsehir.bel.tr/ adresinden ve Kırşehir Belediye Başkanlığı binasında askıya çıkarılan İmar Planı ve revize İmar Planı değişiklikleri şu şekilde:

 

KAYABAŞI MAHALLESİ ÇEVRE YOLU VE ÇEVRE YOLUNA CEPHELİ ADALARDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ:

 

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapımı planlanan Çevre Yolu projesi ve bahsi geçen projeden etkilenen adalarda Belediyemiz 03/03/2022 Tarih ve 24 sayılı meclis kararı ile İmar Planı düzenlemesi yapılmıştır.


Yıllardır sorun olarak gündemi meşgul eden Çevre Yolunun İmar Koridoru Belediyemiz tarafından yeni yapılan plan çalışması ile açılmıştır. Bundan sonraki süreç herhangi bir kamulaştırma sorunu kalmayan çevre yolu hattının yapımı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olacaktır.


Ayrıca Bölgenin sınırında yer alan Doğapark Projesi ve Bağbaşı Revizyonu da göz önüne alınarak daha sosyal daha ulaşılabilir daha ferah alanların oluşturulduğu plan değişikliği Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Askı ve İlan panolarında 1 ay süre ile askıya çıkarılmıştır.


Vatandaşlar askıda bulunan planlarla ilgili Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden bilgi alabileceklerdir.

 

KIRŞEHİR BAĞBAŞI, KUŞDİLLİ VE ÇUKURÇAYIR MAHALLERİ REVİZE İMAR

PLANI:

 

İlimiz Merkez Bağbaşı, Kuşdilli ve Çukurçayır Mahalleri sınırlarında 01.03.2018 tarih ve 26 nolu meclis kararı ile Kırşehir İli Merkez İlçesi Revize+İlave İmar Planı yapılmıştır.


Yapılan o düzenlemede kullanılması planlanan 5.000 m 2 parsel zorunluluğu büyük imar adalarının oluşmasına, bu durumun parsel hisselenmelerini artırıcı etkide olmasına; mevcut yaşam alanının olumsuz etkilenmesine ve plana göre yapılaşma hızı dikkate alındığında hazırlanan planın hayata geçene kadar maliklerin olumsuz etkileneceği görülmüştür.


Planlanan alanın büyük bir bölümü 500-1000 m2 müstakil imar parsellerinden ve 2-3 katlı yapılaşmış yaşam alanından oluştuğu görülmektedir. Buna ilişkin yol, su, elektrik, doğalgaz gibi hizmetlerin de ulaştığı dikkate alındığında alanını dokusunu bozmayacak şekilde ada ve parseller ile birlikte daha uygulanabilir bir plan ortaya konulmuştur.

Hazırlanan yeni plana Halkımızın duyarlılık göstererek ilgili taşınmazlarını kontrol etmesi, planlanan alanla ilgili varsa eksik ve şikayetlerini bildirmeleri amacıyla revizyon planımız Belediye Meclisimizin oluru ile Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Askı ve İlan panolarında askıya çıkarılmıştır.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA