Tarih: 10.11.2023
KIRŞEHİR BELEDİYESİ 1. TİYATRO FESTİVALİ, 13 KASIM’DA BAŞLIYOR

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: TİYATRO YAŞAMIN BİR PARÇASIDIR

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz.

Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl bir ilki daha hayata geçirerek 13-19 Kasım tarihleri arasında Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festival yapıyoruz. Tiyatro festivalimiz kapsamında Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tiyatroları Kırşehirli hemşehrilerimize oyunlarını sergileyecekler.

Tüm hemşehrilerimizi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunları izlemeye davet ediyorum.”

18 ve 19 Kasım’da sahnelenecek olan Çocuk Oyunları için ücretsiz davetiyeler Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden temin edilebilecek.

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

1.  Tiyatro Festivali