Tarih: 25.06.2023
KIRŞEHİR BELEDİYESİ 3. LAVANTA ŞÖLENİ BİNLERE HEMŞEHRİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

 

GÜLDİKEN MAHALLESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KARŞISINDA OLUŞTURULAN LAVANTA BAHÇESİ’NDE KIRŞEHİR BELEDİYESİ 3. LAVANTA ŞÖLENİ YAPILDI

                
BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, KIRŞEHİR’İN KOKU VADİSİ LAVANTA BAHÇESİ’NDE, BETÜL EREN VE İBRAHİM ÇOŞKUNER ÇİFTİNİN DE NİKÂHLARINI KIYDI

 

 

25 Haziran 2023 Pazar günü saat 12:00 ile 17:00 arasında yapılan 3. Lavanta Şöleni için Kırşehir’in Koku vadisi Lavanta Bahçesine gelen hemşehrilerimiz, davul zurna ekiplerince karşılandı. 3. Lavanta Şöleni’ne Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan, CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak, BoztepeBelediye Başkanı Hüseyin Takan ve Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ile birlikte, çevre illerden de katılımlarla birlikte binlerce kişinin katıldığı gözlemlendi.

Şölen açılış konuşmasını Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekilimiz Ahmet Uçar yaptı ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

    Kuraklığın giderek artması ile birlikte Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ise konuşmasında, yapmış oldukları çalışmalarla Lavantanın Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri yüksek olan Lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti. Geçen yıla oranla Lavanta Şölenine katılımda da gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çeken Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Lavanta Şöleni’nin İç Anadolu Bölgesi’nde kendi alanında tek kültürel etkinlik olduğuna da vurgu yaptı.

Başkanımız Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

Belediyemiz tarafından oluşturulan, Kırşehir’in Koku Vadisi Lavanta Bahçemize hepiniz hoşgeldiniz.

Kırşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce dikiminigerçekleştirdiğimiz Lavantaların bugün dördüncü hasadını yapıyoruz.

Ülkede ve Dünyada kuraklığın giderek artması ile birlikte alternatif tarım ürünlerine olan ihtiyacın da arttığına birlikte şahit oluyoruz. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda Lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebilecek, ekonomik değeri yüksek bir ürün olduğunu belirledik. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda Lavantaların Kırşehir çiftçisi için daha da önemli bir alternatif ürün olacağını düşünüyorum. 

2020, 2021 ve 2022 yıllarında yapmış olduğumuz hasatlarla birlikte bu konuda bir farkındalık oluşmasını da sağladık. Bu yıl yaptığımız hasat dahilkurutulan çiçeklerimizi tanıtım amaçlı siz değerli hemşehrilerimizlebuluşturuyoruz.

Kırşehir’imizin bu güzel Koku Vadisinde üretilen uluslararası standartlardaki Lavantaların Kırşehirli üreticilerimizin dikkatini çekmesi bizler için önemli. Çünkü ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedefliyoruz.

Bugün burada ayrıca Betül ve İbrahim kardeşlerimizin de nikâhlarını kıymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyor ve bugünü anılarında yaşatmalarını bekliyorum.

Lavanta Şölenimize katılan tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan "Kırşehir'de, Kırşehir Belediye başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun önemli kültürel ve alternatif tarımsal projelerinden birini daha hayata geçirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Tıpkı Anadolu’nun örnek projesi Kır-Köy Kampüs alanı gibi Lavanta bahçesi ve Lavanta Şöleni de Kırşehir Belediyesinin yarattığı önemli değerlerden biri olarak tarihe geçti. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Saat 14.00’da Lavanta Bahçesi’nde Betül Eren ve İbrahim Çoşkuner de nikâhlarını kıyarak genç çiftlere mutluluklar diledi. Genç çiftlerin nikâh şahitliklerini ise Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak yaptı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA