Tarih: 31.01.2023
KIRŞEHİR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE EKİPLERİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Aylardır beklediğimiz kar nihayet Ocak ayının sonunda geldi. Hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı bu kar yağışına, bereketli olsun!

 

Kış mevsiminin başlaması ve havaların soğumasıyla birlikte, haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak 2023 Salı günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte sahada anında müdahalede bulunarak yaya ve araç trafiğini rahatlattı.

 

Kırşehir Belediyesi, kar koşulları kapsamında 400 ton agrega ile karışık tuz ve yaklaşık 300 ton da saf tuz stokla anında müdahaleye devam ediyor.

 

Çiftçilerimizin aylardır beklediği kar yağışlarının başlamasıyla birlikte şehrimizde güzel kar manzaraları oluşurken, Kırşehir Belediyesi karla müdahale ekipleri de Türbe Kavşağı, Şahitlik ve Vali Konağı yol güzergahı, otobüs güzergahları, mahallelerimiz ve şehir içi trafik akışının olduğu yerlerde tuzlama ve yol küreme işlemlerini anında başlattı. Kar küreme ekipleri kaldırımlarda biriken karların da anında temizlenmesini gerçekleştirdi.


Kırşehir Belediyesi’nin iş makineleri ve ekipleriyle anında müdahale edebilmek için tüm hazırlıklarını haftalar öncesinden tamamladığını söyleyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, kuraklığın yaşandığı son yıllarda özellikle Kırşehir çiftçisinin haftalardır beklediği kar yağışının bereket getirmesini diledi. Başkanımız Ekicioğlu, yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Aylardır beklediğimiz kar nihayet Ocak ayının sonunda geldi. Hem doğanın, hem çiftçimizin hem de yer altının çok ihtiyacı vardı bu kar yağışına. Küresel iklim değişikliği ile birlikte kışın geç gelmesi şartları etkiliyor. Kırşehir Belediyesi olarak yeraltı suyunun iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Suların en az 4 metre aşağı çekildiğini gördük. Yaşanan bu kar yağışıyla birlikte bahar aylarında suların yükselmesini de bekliyoruz. Bol karlı ve bereketli bir kış geçirmeyi bekliyoruz. Bu kar yağışının hem çiftçimize, hem doğaya hem de yeraltı sularına hayırlı olasını diliyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA