Tarih: 04.01.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ ŞİİR ATÖLYESİ 2022 KAYITLARIYLA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Aralık 2021 tarihinde çalışmalarına başlayan “Kırşehir Belediyesi Soner Demirbaş’la Şiir Atölyesi”  2022 yılında da yeni kayıtlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürecek. Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek, kültür sanat alanında da birçok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, kültürel besinden payını almayan toplumların gelişiminin her zaman bir eksikliği taşıyacağını belirterek, Belediye olarak kültür, sanat, edebiyat alanında da birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek Şiir Atölyesiyle de edebiyat alanında Kırşehir’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş’ın organize ettiği ve şiirle ilgili birçok konunun ve çalışmanın işlendiği Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Aralık ayı itibarıyla çalışmalarına başladığını ve yeni kayıtlarla 2022 yılında da çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

 

Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi kurucusu Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş da Şiir Atölyesi’nde şiirden, insandan ve hayattan yana bütünsel bir bakış açısıyla çalışma yaparak Kırşehir’in kültür edebiyat ortamının gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Demirbaş, Şiir Atölyesi’ne yeni katılacak olanlarla birlikte Divan Şiiri, Halk Şiiri ve Modern Şiir örnekleriyle şiire dahil olan konuları inceleyerek günümüz Modern Şiir üzerine yoğunlaşmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

Şiir Atölyesi’nde esin, imge, şiir dili, kelime, biçim, biçem, metafor, yüzey yapı-derin yapı vb. konuları derinlemesine incelemeyi sürdürdüklerini ifade eden Demirbaş, söz ve anlam sanatları; biçim ve içerik arasındaki diyalektiğin anlaşılması konusunda da pratik çalışma yürüttükleri belirterek, edebiyat alanında üretimde bulunmak isteyenlerin ücretsiz olarak çalışmasını yürütecek olan Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’ne katılımlarını beklediklerini belirtti.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA