Tarih: 08.02.2023
KIRŞEHİR BELEDİYESİNİN BAŞLATTIĞI YARDIM KAMPANYASINDA TOPLANAN MALZEMELER HIZLI BİR ŞEKİLDE SEVK EDİLİYOR

Depremin yaşanmasının hemen ardından Kırşehir Belediyesi’nin, Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile koordineli bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere başlattığı Yardım Kampanyasına Kırşehirli hemşehrilerimizden destek gelmeye devam ediyor

Kahramanmaraş'ta ilki 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17, ikincisi 13.24'te meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ve takip eden artçı sarsıntılar sonucu tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de Kahramanmaraş ve çevre illerdeki deprem bölgesine yardımlar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde toplanan yardım kampanyasına getirilen malzemeler hızlı bir şekilde gruplandırılarak deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Yardım Kampanyası için hemşehrilerimizin çadır içi soba, su, uyku tulumu, uzay battaniye, cep ısıtıcısı, sentetik içlik, eldiven, atkı, bere, çorap, kalem pil, kibrit, polar battaniye, polar ara katman, kışlık bot, kışlık mont, bebek bezi, mama, biberon, hijyenik ped, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı, havlu kağıt, havlu, el feneri ve kullanılmamış kıyafetleri deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere verebilecekleri ifade edildi.

Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Valiliği ve AFAD’la koordineli bir şekilde depremin ilk saatlerinden bu yana bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplanan malzemeler sevk edilmeye devam ediyor.

Öte yandan Kırşehir Belediyesi tarafından depremde arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgelerine gönderilen ekipler de gittikleri bölgelerdeki çalışmalara dahil olarak faaliyetlerini sürdürüyor.