Tarih: 18.07.2023
UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ’NİN YANKILARI FARKLI ÜLKELERDE SÜRÜYOR

11-12-13 Temmuz 2023 tarihinde Kırşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali haberi, Yeni Zelanda’nın UNESCO Müzik Şehri olan Auckland tarafından düzenlenen ve güncellenen, müzik şehirlerinin ve müzik şehirleri koordinatörlerinin onayıyla UNESCO Müzik Şehirleri web sitesinde yayınlandı.

 

“Bu Uluslararası Festivalde, yerel müzisyenlerin sorunlarını ele alan konularda yine bu konuda tecrübesi olan sanatçılar, UNESCO müzik şehirlerinin temsilcileri ve Almanya, Gürcistan'dan toplam 53 kişi olan müzisyenlerle konserler gerçekleştirildi. Böylece bu festival ile ayrıca  "Kültür ve yaratıcılığı yerel kalkınma stratejilerine ve planlarına tam olarak entegre etme" UCCN (UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı) Misyonu da başarıldı.”

 

11-12-13 Temmuz 2023 tarihinde Kırşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali haberi Yeni Zelanda’nın UNESCO Müzik Şehri olan Auckland tarafından düzenlenen ve güncellenen, müzik şehirlerinin ve müzik şehirleri koordinatörlerinin onayıyla UNESCO Müzik Şehirleri web sitesinde yayınlandı.

 

https://citiesofmusic.net/kirsehir-international-music-festival/ linkinde yer alan haberde Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali ile ilgili olarak şunlar ifade edildi:


“Bu Uluslararası Müzik Festivali ile; UCCN (UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı) Misyon Bildirisi Hedefleri olarak “Sürdürülebilir kalkınmaları için yaratıcılığı stratejik bir faktör olarak kabul eden şehirler arasında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi” gerçekleştirilmiştir.


Bu uluslararası festivalin herkese ücretsiz olarak açık olması ve festival bünyesinde müzik dinletilerinin yer alması nedeniyle, “Özellikle marjinalleştirilmiş veya savunmasız grupların kültürel yaşama erişimini ve katılımı ile kültürel ürün ve hizmetlerden yararlanmayı geliştirme” hedefi gerçekleştirilmiştir.


        Bu Uluslararası Festivalde, yerel müzisyenlerin sorunlarını ele alan konularda yine bu konuda tecrübesi olan sanatçılar, UNESCO müzik şehirlerinin temsilcileri ve Almanya, Gürcistan'dan toplam 53 kişi olan müzisyenlerle konserler gerçekleştirildi. Böylece bu festival ile ayrıca  "Kültür ve yaratıcılığı yerel kalkınma stratejilerine ve planlarına tam olarak entegre etme" UCCN (UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı) Misyonu da başarıldı.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA