Tarih: 13.07.2023
UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPILDI

-Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar: UNESCO unvanını taşıyan şehirler olarak aynı çatı altında bulunmaktan büyük mutluluk duyduk. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

 

-Gürcistan-Batum NNLE Batum Kültür Merkezi Müdürü lrakli Shaphatava: . Bizler, sonraki süreçte sizleri de Batum’a bekliyoruz ve davet etmek istiyoruz. Bu Festivalden sonra bir araya gelip zamanını kararlaştıracağız

 

-Hannover Temsilciliği adına Robby Ballhause:  Batumi ekibinin müziği ve Kırşehir Davulları ile beni dans ettiren bu güzel anları hayatım boyunca unutmayacağım.


13 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 12.00’da, UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali için Kırşehir’de bulunan konuk ülkelerimizin temsilcileri ile birlikte Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönül Dağı Toplantı Salonu’nda ortak basın toplantısı yapıldı

11-12-13 temmuz 2023 tarihlerinde Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali programları dolu dolu geçerken, Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar, Belediye Başkan yardımcımız Nuri Araz, Gürcistan-Batum NNLE BATUM KÜLTÜR MERKEZİ Müdürü lrakli Shaphatava, Hannover Temsilciliği adına Robby Ballhause ve misafir ülke sanatçılarının katılımıyla saat 12:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönül Dağı Toplantı Salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar, açıklamasında şunları ifade etti:

“Sayın basın mensuplarımız, UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali için Kırşehir’de bulunan çok değerli konuklarımız, ortak basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz.

Bilindiği üzere, Uluslararası 2. Müzik Festivali için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan Kırşehir gibi Hannover (Almanya), Batum (Gürcistan) ile Festivalimize online olarak katılan Kazan’dan (Rusya Federasyonu'nun batısında yer alan Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan) resmi UNESCO temsilcileri ile bu şehirlerin müzik ve dans grupları 3 gün boyunca bir arada oldu.

Öncelikle siz değerli basın mensuplarımız aracılığı ile ilimize gelerek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve Festivalimize katılan tüm hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kırşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde hazırlamış olduğumuz Festivalde de yine UNESCO Müzik Şehirleri ve ülkemizdeki farklı yaratıcı alanlardaki UNESCO Şehirleriyle birlikte UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10’uncu Yıl Anma Programını hayata geçirmiştik.

25 Eylül 2012 tarihinde ‘bu dünyadan geçen’ Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal Geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olarak, Kırşehir’in UNESCO yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik Alanı’nda dahil olmasında büyük katkı sağlamıştır. Bilindiği üzere Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, 2012 yılındaki vefatından önce, 2009 yılında UNESCO tarafından "Yaşayan insan hazinesi" unvanını almıştı. Neşet Ertaş sadece türkü söyleyen biri değil, aynı zamanda kendine ait yapısı olan eşsiz ve özgün bir nedenle Büyük Ozanımız Neşet Ertaş başta olmak üzere kültürümüze ve bu sürece katkı sunan tüm Ozanlarımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Bu yıl ise 11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirmiş olduğumuz ve bugün akşam sona erecek olan UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nin, UNESCO Şehirlerinin üyelerini daha fazla birbirine yaklaştırmasına vesile olduğunu düşünüyoruz.

UNESCO unvanını taşıyan şehirler olarak aynı çatı altında bulunmamız vesilesiyle, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin birbirini etkilemesi ve dayanışma potansiyelinden hareketle; başta Müzik olmak üzere tüm sanatsal faaliyetlerin ve yaratımların birbirini beslemesi ve desteklemesi düşüncesiyle 3 gün boyunca sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık, yaşıyoruz.

Bugün burada ortak basın açıklamamız nedeniyle bizlerle birlikte olan tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür diyor; saygılarımı sunuyorum.”

          Gürcistan-Batum NNLE Batum Kültür Merkezi Müdürü lrakli Shaphatava ise konuşmasında “Uluslararası 2. Müzik Festivali kapsamında bizleri davet ettiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Batum olarak Kırşehir’de ikinci kez bulunmamın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, sonraki süreçte sizleri de Batum’a bekliyoruz ve davet etmek istiyoruz. Bu Festivalden sonra bir araya gelip zamanını kararlaştıracağız. 2024 yılında Kırşehir’deki festivale benzer bir Festival yapmayı planlıyoruz. Bizleri Kırşehir’e davet ettiğiniz ve emekleriniz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

          Hannover Temsilciliği adına söz alan Robby Ballhause açıklamasında “Ben, şahsen ilk kez Türkiye’de bulunuyorum. Bundan dolayı da kendimi şanslı hissediyorum. Kendi müziğimizi de burada sizlerle buluşturmuş olmaktan ayrıca mutluluk duydum. Batumi ekibinin müziği ve Kırşehir davulları ile beni dans ettiren bu güzel anları hayatım boyunca unutmayacağım. Festivalde emeği bulunan herkesi kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

          Yapılan açıklamaların ardından karşılıklı hediyeleşme yapılarak Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi önünde toplu fotoğraf çektirildi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA