Tarih: 14.07.2023
UNESCO ULUSLARARASI 2. MÜZİK FESTİVALİ PERŞEMBE AKŞAMI MUHTEŞEM KONSERLERLE SONA ERDİ

11-12-13 Temmuz’da gerçekleştirilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nde üç gün boyunca Cacabey Meydanı Konserlere ev sahipliği yaptı.

 

11 Temmuz 2023 Salı günü saat 18:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden Cacabey Meydanı’na kadar Kortej Yürüyüşü yapılarak başlayan UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nde saat 18.30’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’daki Abdallar Konserinin ardından ise saat 20.30’da Âşık Maksut Feryadi Konseri verildi. Saat 21.00’da ise Emel Taşcıoğlu, birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Ankara’da bir operasyon geçiren ve sağlık durumu iyi olan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu da Emel Taşcıoğlu Konseri öncesi video mesajı ile Festivale katılan herkese teşekkür etti.

 

UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivalinin ikinci günü olan 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü ise Cacabey Meydanı’nda saat 17.30’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu sahne aldı ve ardından davul Zurna Gösterisi gerçekleştirildi. Saat 18.00’daki Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından ise saat 19.00’da Almanya Hanover Müzik Topluluğu sahne aldı. Saat 20.00’daki Batumi Gürcü Müzik ve Dans Topluluğu’nun performansının ardından saat 21.00’da Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu günün kapanış konserini verdi.

 

13 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 12.00’da, UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali için Kırşehir’de bulunan konuk ülkelerimizin temsilcileri ile birlikte Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönül Dağı Toplantı Salonu’nda ortak basın toplantısı yapıldı.

 

11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali programları dolu dolu geçerken, Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar, Belediye Başkan Yardımcımız Nuri Araz, Gürcistan-Batum NNLE BATUM KÜLTÜR MERKEZİ Müdürü lrakli Shaphatava, Hannover Temsilciliği adına Robby Ballhause ve misafir ülke sanatçılarının katılımıyla saat 12:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Gönül Dağı Toplantı Salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

Festivalin son günü olan 13 Temmuz 2023 Perşembe günü ise saat 18.00’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Korosu, Davul Zurna Gösterisi, 18.30’da Veli Ertaş Konseri, 19.30’da Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu ve saat 20.00’da ise Fatma Aydoğan Konseri verildi.

 

          UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nin kapanış konserini ise saat 21.00’da sahne alan Sura İskenderli verdi.

 

Sura İskenderli’ye günün anısına plaketini Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar ve Belediye Başkan Yardımcımız Nuri Araz takdim etti.

 

          Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar, UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali kapanış konuşmasında şunları ifade etti.

 

          “Kırşehir Belediyesi olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali’nin son programında bugün buradayız. Öncelikle Müzik Festivalimize renk katan UNESCO şehirlerinin tüm temsilcilerine ve sanatçılarımıza göstermiş oldukları performanslar ve emekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

11-12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali programları hepinizin şahit olduğu üzere dolu dolu geçerken, Müziğin evrensel bir dil olduğunu ve tüm Dünya halklarını aynı duyguda birleştirdiğine hep birlikte bir kez daha tanık olduk.

 

Bugün, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde katılımcı ülke ve şehirlerin temsilcileri ile birlikte ortak bir basın toplantısı gerçekleştirerek, kültür ve sanat alanındaki dayanışmamızı nasıl güçlendirdiğimizin paylaşımını yaptık.

 

Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun da her zaman söylediği gibi, “Müziğin Başkenti Kırşehir’dir” ve biz de Kırşehir Belediyesi olarak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanına Türkiye’den dahil olan ilk ve tek şehir olmamızın bilinciyle, tıpkı bu yıl olduğu gibi bundan sonra da bu alanda katkı sunmaya devam edeceğiz.

 

Sözlerime son verirken, UNESCO Uluslararası 2. Müzik Festivali nedeniyle Kırşehir’e gelen tüm konuk ülke-şehir temsilcilerine; Festivalimize renk katan tüm değerli sanatçılarımıza; Festivalimizin en iyi şekilde hazırlanarak sunumunda büyük emek sarf eden Kırşehir Belediyesinin her kademesindeki tüm mesai arkadaşlarımıza; sahne teknik ekibine, alanımızın güvenliğini sağlayan tüm Emniyet mensuplarımıza ve programlara katılan tüm Kırşehirli hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA