Tarih: 21.09.2023
NEŞET ERTAŞ 11. YIL ANMA PROGRAMI 25 EYLÜL’DE

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, BÜYÜK OZANIMIZ NEŞET ERTAŞ’IN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 11. YILI NEDENİYLE KIRŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN PROGRAMI AÇIKLADI

 

11 yıl önce, 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı anmak için 25 Eylül 2023 tarihlerinde gün boyu sürecek bir program hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:

 

“Kırşehir Belediyesi olarak, 25 Eylül 2023 tarihinde “Neşet Ertaş 11. Yıl Anma Programı” hazırlıklarımız tamamlandı.

 

25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur.

 

Başta Neşet Ertaş olmak üzere, Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir’imiz, müzik alanında Türkiye’den UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk ve tek şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

 

Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalara, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.

 

            Bu vesileyle, Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 11. Yılında Kırşehir Belediyesi olarak hazırladığımız programla bir kez daha anacağız.

 

Bilindiği üzere Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, 2012 yılındaki vefatından önce, 2009 yılında UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanını almıştı. Neşet Ertaş sadece türkü söyleyen biri değil, aynı zamanda eşsiz ve özgün bir saz ustasıdır; bu nedenle de Bozkırın Tezenesi unvanıyla anılmaktadır.

 

Sesiyle, yorumuyla, sazıyla ve gönül felsefesiyle evrensel değerlere taşınmış olan Büyük Ozanımız Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümünün ‘25 Eylül’ olması nedeniyle bu yıl da bir dizi program hazırladık.

 

25 Eylül 2023 Pazartesi günü, Kabir ziyaretinin ardından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak olan programlara tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi bekliyoruz.”

 

NEŞET ERTAŞ 11. YIL ANMA PROGRAMI:

 

25 EYLÜL 2023

 

Kabir Ziyareti: 10:00

Belgesel: Ah Yalan Dünya: 16:30 (Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Âşık Said Salonu)

 

PANEL: 18:00 (Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Âşık Said Salonu)

Bayram Bilge TOKEL

Hüseyin ERTAŞ

Hacı Mehmet DURANOĞLU

 

KONSER (Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Muharrem Ertaş Salonu)

Neşet DOĞAN 18:30

Veli ERTAŞ 19:00

Köksal ERTAŞ – İrfan ERTAŞ 19:30

Harun ÇULHA 20:00

Taşan Kardeşler 20:30

Erkut ÖZKAN – Muhlis BERBEROĞLU 21:00

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA