Tarih: 07.07.2021
UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI KIRŞEHİR ULUSAL MÜZİK ÇALIŞTAYI BAŞLADI

        BAŞKAN EKİCİOĞLU: “Kötülerin gölgesi olmaz dalı olmaz!” diyen Dadaloğlu’nun sözünü havalandıran Büyük Ozanlarımız Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş başta olmak üzere Türk Halk Müziğimizin tüm üstatlarını saygıyla anıyorum!

        Onur Kurulu'nu Kırşehir Valisi İbrahim AKIN, Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin EKİCİOĞLU, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol PARLAK ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ'un oluşturduğu ve iki gün sürecek olan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı Çarşamba günü başladı.

         Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan Çalıştay açılışına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Halk Müziği Dinletisi verildi.

          Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan Çalıştay öncesi Neşet Ertaş ve Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret etti.

          Çalıştayın açılış konuşmalarını sırasıyla Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Nurhan ÖLMEZ, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol PARLAK, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın gerçekleştirdi.

          Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere ilimiz Şirin Kırşehir UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı içerisinde yer alıyor. Anadolu’nun ortasında Bozkırın sesini tüm yurda ve Dünyaya duyuran Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Şemsi Yastıman gibi üstatlarımız ve Anadolu Abdal Geleneğinin tüm temsilcilerinin kuşkusuz bu gelişmede sonsuz katkı ve emekleri vardır.

          İlimizin tarihsel-kültürel mirası içinde bulunan ve gelecek kuşaklara da özgün bir şekilde aktarmakla yükümlü olduğumuz Bozlak Müziğinin icrası kadar bilimsel bir şekilde incelenmesi de önümüzde bir görev olarak duruyor.

Bu amaçla 7-8 Temmuz 2021 tarihinde Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı için burada bulunmanın da gururunu yaşıyoruz.

            UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'nın hazırlanması aşamasında Onur Kurulunda yer alan, başta Sayın Valimiz İbrahim AKIN, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Erol PARLAK ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’a; Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez’e ve Bilim Kurulu’nun çok değerli üyelerine buradan bir kez daha teşekkür ediyor ve emeği geçen herkesi kutluyorum. 

          “Kötülerin gölgesi olmaz dalı olmaz!” diyen Dadaloğlu’nun sözünü havalandıran Büyük Ozanlarımız Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş başta olmak üzere Türk Halk Müziğimizin tüm üstatlarını saygıyla anıyor; hepinizi canı gönülsen selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA