Tarih: 16.05.2024
AHİ BABA MUSTAFA KARAGÜLLÜ ANILIYOR

Kırşehir’de Ahilik ve Ahilik Felsefesi denilince akla gelen ilk isim olan ve 17 Mayıs 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Ahi Baba Mustafa Karagüllü için Kırşehir belediyesi tarafından bir anma programı gerçekleştirilecek.

 

Ahi Baba Mustafa Karagüllü’nün aramızdan ayrılışının 6. yılında, 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10:00’da Kümbetaltı Mezarlığı’ndaki Kabri ziyaret edilecek.

 

            Saat 11.00’daki Ahi Evran Külliyesi Zanaatkârlar Çarşısı’ndaki anma programının ardından da saat 12.00’da Ahi Evran Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak.

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 17 Mayıs 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Ahi Baba Mustafa Karagüllü için yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

 

“Kırşehir topraklarında yetişmiş büyük bir insan hazinesi, 90 yıllık hayatı boyunca önceliği her zaman Ahilik ve Kırşehir olmuş, kadim ve derin bir Ahilik felsefesini kişiliğinde harmanlamış, 21. Yüzyılın Ahisi Mustafa Karagüllü nam-ı diğer Ahi Babamız 17 Mayıs 2018 tarihinde bizlere büyük bir miras bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Bu miras, iyilik, doğruluk, dürüstlük, cömertlik, haktan yana olma ilkeleriyle bezenmiş Ahilik kültürü ve felsefesidir.

 

Kırşehir'de, son elli yılda Ahilik denilince ilk akla gelen isim Mustafa Karagüllü'dür. Mustafa Karagüllü'nün Ahiliğin özüne uygun kişiliği ve yaşam tarzı hepimize örnek teşkil etmiş, aydın kişiliği ve duruşuyla Kırşehir'i diğer illerden ayıran o farklı kültürel ve sosyal dokunun oluşmasına çok büyük katkı sağlamıştır.

 

Ahi Baba Mustafa Karagüllü, kanaat önderliğiyle Kırşehir'de başta esnaf, sanatkâr, ticaret ve sanayi erbabı olmak üzere bütün alanlarda haktan ve doğruluktan yana duruşuyla hepimize rehber olmuştur.

 

"Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir." diyen Ahi Evran-ı Veli gibi bir değere sahip olmak biz Kırşehirliler için kıymet biçilmez bir hazinedir. Mustafa Karagüllü bu hazinenin farkında olan ve ömrünü bu hazinenin ortaya çıkartılması ve yaşatılmasına adayan yeri doldurulamaz bir insandı.

            Böylesine önemli ve büyük bir değer olan Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’yü aramızdan ayrılışının 6. Yılında saygı ve özlemle anıyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA