Tarih: 26.11.2021
ANADOLU ARISI ISLAH PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU: ARICILIK ÇALIŞMALARININ DA İLİMİZDE BİLİMSEL BİR ŞEKİLDE GELİŞTİRİLEREK EKONOMİYE KATKI SAĞLAMASI İÇİN YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ!

 

Türkiye Arıcılar Birliği ve Kırşehir Arıcılar Birliği ortaklığında Anadolu Arısı Islah Projesi toplantısı yapıldı

 

25 Kasım 2021 Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Âşık Said Salonu'ndaki Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği toplantısına Belediye Başkan Yardımcımız Tuncay Polat da katıldı.

 

Toplantıda Arı ve Arıcılık hakkında genel bilgi verilirken Arıcılıkta başarılı olmak için genç, sağlıklı ve kaliteli ana arı kullanılmasının önemi vurgulandı.

 

Ana arıların gelecek kuşaklara aktaracakları (genetik) özelliklerin arıcılıkta büyük önem taşıdığı ifade edilen toplantıda Arıcılık çalışmalarının başladığı 1972 yılından bu yana dünyadaki yeni teknolojilerin de takip edilmesiyle birlikte, ana arı üretiminin ülke arıcılığının bir sektörü haline gelmesindeki önemi vurgulandı.

 

 Toplantıda ilimizde Arıcılık faaliyetinde bulunmak isteyen Arıcılara Bir koloninin neden ana arı yapmak istediği, kolonilere ana arı uygulama nedenleri, ana arı uygulaması, ana arı uygulaması sonrası yapılması gerekenler, ana arının verimsiz oluşunun nedenleri, bal hasadından sonra ana arı yenilemenin önemi ve ana arı kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

            Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir'de tarım alanları ve buna yönelik üretim sahalarıyla ilgili proje çalışmalarını sürekli bir şekilde yürüttüklerini dile getirerek, Arıcılık faaliyetlerinin de daha bilimsel bir şekilde yapılmasının Kırşehir’de bu alanda faaliyet yürütecek olan Arıcılara katkı sunacağına inandıklarını ifade etti.

 

Başkanımız Ekcioğlu; “Ülkenin hızla üretimde düşürüldüğü ve işsizliğin de ona bağlı olarak arttığı bir ortamda biz Kırşehir Belediyesi olarak tarımsal Ürünlere ve Kooperatifçiliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Nohut, mercimek, fasulye ve et işletmeciliğinde Kırşehir’in marka değerinin yaratılması ve yaşatılması noktasında çalışmalarımız bulunuyor. Kırşehir’de bulunan 300 bin büyükbaş ve 200 bin küçükbaş hayvanın ve hayvancılığı geliştirilmesi için ekiplerimiz de saha çalışması yapıyor. Buna paralel olarak Arıcılık çalışmalarının da ilimizde bilimsel bir şekilde geliştirilerek ekonomiye katkı sağlaması için yapılacak olan çalışmaları önemsiyoruz.

 

Bu kapsamda Türkiye Arıcılar Birliği ve Kırşehir Arıcılar Birliği ortaklığında Anadolu Arısı Islah Projesi toplantısına katılarak çalışma yürüten herkesi canı gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA