Tarih: 14.01.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, 2021 YILINDA 84 ÇİFTİN NİKÂHINI KIYDI

Kırşehir’de 2021 yılı içerisinde Kırşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğuna başvuruda bulunan 1114 çiftin nifakı kıyıldı

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, geçen yıl pandemiye rağmen 2020 yılına göre nikâh sayılarında artış yaşandığını söyledi.

Kırşehir Belediyesi'nin kıydığı nikâhlar, 2020 yılına göre artarken 2021 yılında Kırşehir Belediyesi aracılığıyla 1114 nikâh kıyıldı.

Kırşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu kayıtlarına göre 2020 yılında 907 kişinin evlendiği, bu sayının 2021 yılında ise 1114’e çıktığı gözlendi.

Toplumsal yaşamımız için evlilik kurumunun önemini vurgulayan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, ilk birlikteliğin aileden başladığına değinerek, ailenin bizi biz yapan en önemli değerlerimizden biri olduğunu ifade etti.

Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında “Bizim toplumumuzda Aile kavramı çok önemli bir yere sahiptir. Bu yapımızla da birçok Avrupa ülkesinden ayrılırız. Çocukluğumuzun geçtiği evden tutun, yaşadığımız hemen hemen her yerin bizde hatıraları vardır, onun için de nikâhların ayrı bir anlam ve önemi vardır. Sevginin ve saygının çocuklarımıza aşılandığı en önemli toplumsal kurum aile kurumudur.” dedi.

2021 yılında Kırşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğuna başvuruda bulunan 1114 çiftin nikâhları kıyılırken bunlardan 84 çiftin nikâhını Belediye balkanımız Selahattin Ekicioğlu, 21 çiftin nikâhını da Belediye başkan Yardımcılarımızın kıydığı belirtildi.