Tarih: 08.03.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, “8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ” BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI!

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, CHP KADIN KOLLARI TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 81 ilde 973 ilçede eş zamanlı olarak bir basın açıklaması yapıldı. Saat 12:00’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki basın açıklamasına Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, CHP İl Başkanı Baran Genç ve CHP Kadın Kolları Başkanı Meral Gökçınar, STK Temsilcileri ve çok sayıda Kırşehirli hemşehrimiz katıldı.


CHP Kadın Kolları Başkanı Meral Gökçınar, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:


“Yeryüzünde emekçi olmayan kadın yoktur. Kadınların üretim hayatı içinde yer almaları insanlık tarihi kadar eskidir. 19. yüzyılda sanayi devrimi ile birlikte, yeni ve ucuz işgücüne ihtiyaç duyulmuş ve böylece kadınlar ilk kez ücret karşılığı çalışmaya başlamıştır. O günlerden bu yana kadınlar, kadının insan hakları için, eşit işe eşit ücret almak için, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için, insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmek için grevlerle, direnişlerle haksızlığa ve ayrımcılığa karşı mücadele veriyorlar.


Kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlıyız. İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağız.


Altı liderin imzaladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatında, kadın istihdamıyla ilgili de önemli politikalar var. Eşit ve adaletli bir çalışma hayatı için kadınların güvenceli çalışması, eşit işe eşit ücret alması, iş-özel yaşam dengesinin kurulmasına yönelik, uluslararası standartlar doğrultusunda, gerekli düzenlemeleri yapacağız. Kısacası; bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız. Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak. Kutlu olsun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, dünyaya barış getirsin…"


Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili ifadesinde; “Biz, bundan sonra da tüm kadınlarla birlikte hepimiz “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR” demeye devam edeceğiz.


Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Başkanımız Ekicioğlu, buradaki basın açıklamasının ardından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde kursiyerlerimizin hazırladığı Resim Sergisinin ve kendi göz nuru ve el emekleriyle oluşturdukları stantların açılışına katıldı.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA