Tarih: 26.06.2024
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, ALTIN MADENCİLİĞİNE KARŞI ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: SAĞLIĞIMIZI VE GELECEĞİMİZİ TEHLİKEYE ATACAK OLAN ALTIN MADENCİLİĞİNE KARŞI TEK VÜCUT OLALIM

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilimiz Metin İlhan, siyasi parti il başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, Kırşehir’e açılmaya çalışılan Altın Madenciliğine karşı, Kırşehir Kent Konseyi tarafından Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen imza kampanyası ve basın açıklamasına katıldı.


İmza kampanyası ve basın açıklamasına destek veren tüm siyasi parti, sendika, dernek, STK temsilcileri, Köy Muhtarları ve Kırşehirli hemşehrilerimize teşekkür eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:


“Bugün buradaki kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın ardından eyleme geçeceğiz ve protestolarımıza hep birlikte devam edeceğiz. Kırşehir halkının duyarlı davranışları nedeniyle destek verenlere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.


           Uluslararası firmaların yer altından çıkardıkları altınların hiçbir zaman Türkiye ekonomisine faydası olmamıştır, aksine sadece kendi ülkelerine faydası olmuştur. Çıkarılan beyana esas madenin yüzde 2’sini ülkemize verip gidiyorlar. O oran da bu çevreyi talan etmedeki hesaba sığıyorsa hep birlikte çıkaralım diyebiliriz ama değmiyor. Ortaya çıkan pislik, çevre kirliliği ve kimyasalları, siyanürleri çocuklarımıza, ülkemize bırakıp gidecekler. Siyanür havuzları üzerinden kuş dahi uçmuyor. Bu yüzden hep birlikte bu eylemlerimizi devam ettireceğiz ve sonuna kadar da arkasında duracağız. Bu nedenle bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum.


Çocuklarımıza temiz hava ve temiz su bırakmak için hep birlikte; el birliğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Kırşehir milletvekilimiz Metin ilhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir Kent Konseyi Temsilcisi Ömer Duran ve bazı köy muhtarları da konuyla ilgili tepkilerini içeren açıklamada bulundular.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA