Tarih: 25.07.2024
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, BAKİ YAŞA ALTINOK SÖYLEŞİSİNE KATILDI

Kırşehir Belediyesi, şair ve yazarları halkla buluşturmaya devam ediyor.

 

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan ilk şehir olma özelliği taşıyan Kırşehir’de, sanat ve kültürel faaliyetler artarak sürüyor.

 

            Kırşehir Belediyesi, Ahilik üzerine araştırmaları bulunan yazar ve şair Baki Yaşa Altınok’un katılımıyla dinleti, söyleşi ve imza etkinliği düzenledi.

            25 Temmuz 2024 Çarşamba günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun da katıldığı söyleşide Baki Yaşa Altınok, Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla böyle güzel bir etkinlikte bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, Başkanımız Ekicioğlu’na teşekkür etti.

            Eserleri hakkında bilgi veren Kırşehirli yazar ve şair Altınok’un Kırşehirli Âşık Hüseyin, Toklumenli Âşık Said, Kırşehirli Âşık Bektaş Bilir, Geycekli Âşık Hasan ve Kırşehirli Âşık Galip Öz isimli kitapları Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla okurlara sunuldu.

            Söyleşi sonrası günün anısına Baki Yaşa Altınok’a Plaket takdim eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Baki Yaşa Altınok’un, tarihsel ve kültürel birikimlerimizi titiz bir çalışma ile kaleme aldığı; KIRŞEHİR AĞITLARI, ÂŞIK BEKTAŞ BİLİR, ÂŞIK DURAN, ÂŞIK GALİP ÖZ, ÂŞIK HASAN, ÂŞIK HÜSEYİN, ÂŞIK SAİD ve ÂŞIK SEYFULLAH adlı kitaplar kültürel mirasımıza sunulan büyük eserler olarak kitaplıklarımızdaki yerini aldı.

            Unutulmamalıdır ki şairler, edebiyatçılar, sanatçılar içinde yaşadıkları toplumun ve çağın tüm değerlerini, yani yaşamın kendisini ustalıklı bir üslupla dile getiren eserleriyle çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Ozanların yazdıkları söyledikleri kadar; bu yazdıkları ve söylediklerinin kitap oylumunda hazırlanması ve sunulması da aynı derecede önemlidir bizler için. Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bugün burada okuruyla buluşan kitapların hazırlanmasında büyük emek harcayan çok değerli Sayın Baki Yaşa Altınok’u kutluyor; yeni çalışmalarıyla da buluşmak üzere kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA