Tarih: 04.06.2024
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, DÜNYA ŞAİRİMİZ NÂZIM HİKMET’İ ANMA PROGRAMINA KATILDI

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilimiz Metin İlhan ve Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile birlikte, Dünya Şairimiz Nâzım Hikmet’i Anma Programı çerçevesinde; “Türkiye dahil çeşitli ülkelerin karikatür sanatçılarının çizdiği “Nazım Hikmet Sergisi’nin açılışının ardından, Nâzım Hikmet'in Kuvâ-yi Milliye Destanı Oratoryosu’nun sunumuna katıldı.

3 Haziran 1963 yılında hayata gözlerini yuman Dünya şairimiz Nâzım Hikmet’i anma programı çerçevesinde, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde saat 19:00’da Türkiye dahil çeşitli ülkelerin karikatür sanatçılarının çizdiği “Nazım Hikmet Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışını takiben Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Seher vakti Salonu’ndaki Nâzım Hikmet'in Kuvâ-yi Milliye Destanı Oratoryosu’nun sunumuna katılan Belediye Başkanımız Ekicioğlu, Oratoryoyu Hazırlayan Eğitim-İş Kırşehir Şubesi yönetici ve üyelerine teşekkür ederek, “Düzmece davalarla yaşamının on yedi yılını hapishanelerde geçiren; 1950 yılında ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen kampanyalar sonunda çıkarılan Genel Af Yasası’yla serbest kalan Nâzım Hikmet, yaşamına yönelik komplolar nedeniyle yurt dışına çıkmak zorunda bırakılmış ve ölene dek yurduna, halkına, sevenlerine hasret şiirleri yazacağı göçmenlik yıllarına mecbur bırakılmıştır.

‘…yazılarım otuz kırk dilde basılır / Türkiye’mde Türkçemle yasak’ diyen Nâzım Hikmet’in büyük insanlığa adadığı şiirleri her türden eşitsizlik ve adaletsizliğe karşı direnen, özgürlük istemini dünyaya haykırmaya ve ses getirmeye de devam ediyor. Dünya şairimiz Nâzım Hikmet’in anısı önünde saygıyla eğiliyor; vefatının 61’inci yılında özlem ve sevgiyle anıyorum.” dedi.