Tarih: 28.09.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, İTFAİYECİLİK HAFTASI NEDENİYLE KIRŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ İLE BULUŞTU

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında var güçleriyle çalışan İtfaiyecilerimiz ve aileleri ile Ağalar Konağı'nda bir araya geldi.

 

27 Eylül 2023 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda Belediye Başkan yardımcımız Nuri Araz ile birlikte, İtfaiye Müdürlüğü personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, İtfaiyecilik Kurumu’nun 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı ismi ile İstanbul’da kurulduğunu ve Kırşehir Belediyesi İtfaiye Kurumu’nun ise 1930 yılında kurulduğunu söyledi.


İtfaiye Müdürlüğü personel ve ekipmanları hakkında bilgi veren Başkanımız Ekicioğlu; “1714 yılında Tulumbacılar Ocağı ismi ile İstanbul’da kurulan İtfaiyecilik Kurumu, o günden bugüne tüm memleketimizde çalışmalarını yürütmektedir. 1930 yılında kurulan Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’müzde ise bugün itibarı ile 41 personelimiz görev yapmaktadır.


Mevcut durumda, 3 adet merdivenli Yangın Söndürme Aracımız, 2 adet Arazöz, 1 adet Kurtarma Aracı ve 1 adet de Öncü (Servis) Aracı olmak üzere toplamda 7 adet İtfaiye Aracımız yangın söndürme ve arama - kurtarma çalışmaları yapmaktadır. 


Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, yangına karşı önlem alınmasını sağlamakla birlikte, doğal afetler neticesinde gelişen durumlarda arama ve kurtarma çalışmalarıyla birlikte ilk yardımda da görev almaktadırlar. 


Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında var güçleriyle çalışan İtfaiyecilerimiz, yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda yangın bölgesinin içinde veya dışında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarını da yürütürler. Kamu kurumlarına tatbikat eğitimi veren İtfaiyecilerimiz, iş yerlerinin yangın ve güvenlik kontrollerini de gerçekleştirmektedirler. 

Bu bağlamda, kendi canlarını feda etme uğruna, 24 saat görev bilinciyle çalışan tüm itfaiye personelimizin İtfaiyecilik Haftası kutlu olsun.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA