Tarih: 11.03.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN 101. YIL MESAJI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YIL DÖNÜMÜ MESAJI YAYINLADI

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkanımız Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:


“İstiklal Marşı’nın her dizesi, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesinin ifadesidir.


Esaret ve tutsaklığı kabul etmeyen halkımızın bin bir fedakârlıkla yazdığı destan İstiklal Marşı’mız ile vücut bulmuştur. İstiklal Marşı’nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışı vardır.


İstiklal Marşı’nda milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı’nda halkımızın özgür yaşama kararı vardır. İstiklal Marşı’nda ifade olunan bu ruh cephelerde yazılan destan ile mühürlenmiş, Cumhuriyet ile tamamlanmış, bu vatan topraklarında halkımızın hür yaşayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir.


Bugün de halkımız aynı duyguya, ruha ve heyecana sahiptir. Özgür, adil ve huzur içinde bir Türkiye’nin teminatı halkımızın sahip olduğu bu ruhtur. Gelecek güzel günlerimizi de bu ruh belirleyecektir.


Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan, özgürlük ve bağımsızlık uğruna nice destana imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” 

 

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü nedeniyle Kırşehir Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı Ulu Çınar Mehmet Akif Ersoy adlı oyun 12 Mart 2022 Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelenecek.
Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA