Tarih: 11.03.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN HÜKUMET KONAĞI AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, YENİ HÜKUMET BİNASI İNŞATI İLE İLGİLİ YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI

 

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: İL MÜDÜRLERİNİN KEYFİ UYGULAMALARI VE YASALAR ÜZERİNDE KENDİLERİNİ GÖRMELERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAKIŞMAYAN BİR DURUMDUR!

 

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: KENDİLERİNİ KRALDAN ÇOK KRALCI SAYANLAR BİR GÜN HALKA HESAP VERMEK DURUMUNDA KALACAKLAR!

 

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: İLÇE YAPILARAK CEZALANDIRILMAYA ÇALIŞILAN KIRŞEHİR, ŞİMDİ KÖY YAPSANIZ DA BU DURUŞUNU HİÇBİR ZAMAN BOZMAYACAKTIR!

 

10 Mart 2022 Perşembe günü saat 14.30’da yıkılan Valilik Binası önünde, Hükumet Konağı süreciyle ilgili bir basın açıklaması yapılarak, ardından da görevini kötüye kullanan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

Basın açıklamasına Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Demokrat Parti İl Başkanı Akif Aközbek, Gelecek Partisi İl Başkanı Uğur Şener, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclisi Üyelerimiz ve STK Temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

CHP İl Başkanı Baran Genç yaptığı basın açıklamasında Kırşehir’de dönemin seçilmiş ve atanmışlarının, ilimiz STK, siyasi parti, oda, dernek ve sendikaların; özellikle de ilimiz Ahi Esnafının ve Kırşehir halkının eski Valilik Binası yerine yenisinin yapılmasında mutabık kaldıkları ve bu mutabakat sonucunda da yapımına Merkez Hükumet Konağı inşaatı olarak başlanan inşaatın Öğrenci Yurdu inşaatı olarak devam etmesi kararının alınması ardından Kırşehir kamuoyu tarafından büyük tepki gösterildiğini söyledi.

 

24 Kasım 2021 Çarşamba günü AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal tarafından yapılan bir açıklamayla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 150. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Kırşehir kamuoyunun beklentisini ve şehirde başlatılan inşaat alanındaki sorunun anlatıldığı ve Hükumet Konağı inşaatı hakkında devir işlemlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile yeniden başlatıldığını Kırşehir kamuoyuyla paylaşıldığını da anımsatan Genç, yaşanan hukuksal süreçler ve açıklamalarla kamuoyunun beklentisinin aksine kararlar alınmasına ve uygulanmasına Kırşehir halkının bir anlam veremediğini dile getirdi.

 

İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen de “Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin Kırşehir’de hizmet edeceğiz diye konuşurken Kırşehir’e yaptıklarını görüyoruz” dedi. Hizmetleri, iktidarın kendilerine bağlı kurumlara, yandaş derneklere, sendikalara yaptıklarını söyleyen Göçen, esnafın, çiftçinin, öğrencinin, emeklinin, memurun dinlenmediğini söyledi. Bunu hep dillendirdiklerini söyleyen göçen bunlardan hiçbirine cevap alamadıklarını ifade etti.

Göçen, “Kırşehir hizmet beklerken, milletin geçim derdine düşürüldüğü, insanların evine yağ alamadığı, eğitimde eski gücümüzden kaybettiğimiz,  hastanede doktor kalmadığı, çiftçinin gübre alamadığı, kamyoncunun mazot alamadığı günümüzde, beceriksizliklerini siyasi laf cambazlığıyla gizleyip, millete korku salıp, müdürleri vasıtasıyla vatandaşa hakaret eden, bir kişi için bile istihdam sağlamayıp, başarılı(!) bir şekilde Milletvekili sayısını iki ye düşüren AKP İl Başkanlığı, eski hükümet konağı olmasını istediğimiz inşaatın ne olacağı konusundaki her zamanki tutarsız davranışlarına devam ediyor.” dedi.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu da konuşmasında tüm katılımcıları selamlayarak 2017 yılından bu yana ortada bir inşaat bulunduğunu ve bunu herkesin bir tarafa çekiştirdiğini dile getirerek kamuya büyük zarar yaşatıldığını ifade etti. Kendilerine gelen yazıya göre mevcut alanın Yurt yapılmak istendiğini söyleyen Ekicioğlu, burasının bir resmi kurum alanı olduğunu söyleyerek plan tadilatının yapılmasını istediklerinin altını çizdi. Ekicioğlu, mevzuatın ve İmar Kanununun ne söylediğinin önemli olduğunu belirterek Kırşehir Belediyesi’nin by-pass edilerek Bakanlığa Bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ruhsat verildiğini hatırlatarak bu ruhsatın İmara aykırı olduğunun altını çizdi.

 

“Plan Tadilatı yapılıp sonrada ruhsatı verirlerse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bunu yapabilir” diyen Ekicioğlu, “Hiçbir plan tadilatı yapılmadan, yetkisini kullanması gerekirken, maalesef bunu yapmadı ve emrivaki bir şekilde alanı ruhsatlandırdılar” dedi. Mevzuatın ve yasanın hiçe sayıldığını belirten Başkanımız Ekicioğlu, inşaatı eski firmanın devrettiğini ve yeni bir firmayla inşaatın yapıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazdıklarında ruhsatın kendilerinde olmadığı yanıtını aldıklarını söyleyen Ekicioğlu, topun Gençlik ve Spor Bakanlığına atıldığını dile getirdi.

 

Yerel Yönetimlerin her süreçte, bina bittikten sonra bile denetim yapmakla görevli olduğunu belirten Başkanımız Ekicioğlu, yaşanabilecek (doğal afetler gibi) olumsuzların önüne geçilmesi için bunun elzem bir durum olduğunu dile getirdi.  

 

İl Müdürlerinin keyfi uygulamaları ve yasalar üzerinde kendilerini görmelerini Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir durum olduğunu ifade eden başkanımız Ekicioğlu, kendilerini kraldan çok kralcı sayanların bir gün halka hesap vermek durumunda kalacaklarını belirtti.

 

Belediyenin hiçbir kurumla çatışmak gibi bir amacı olmadığını söyleyen Başkanımız Ekicioğlu, Belediye ile birlikte tüm kurumların halkın kurumları olduğunun altını çizdi. Belediyeye yok sayarak hukuksuz bir şekilde iş yapmanın Kırşehir halkına verilen en büyük zarar olduğunun ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, “İlçe yapılarak cezalandırılmaya çalışılan Kırşehir, şimdi köy yapsanız da bu duruşunu hiçbir zaman bozmayacaktır. Bir beden ödenecekse, bunu yöneticiler, siyasiler; bizler ödeyeceğiz. Hep birlikte bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur diyeceğiz. Kamu kaynaklarını çürütmeye kimsenin hakkı yok. Yapılan şeylerin hukuk çerçevesinde yapılması gerekir. 

 

Biz şimdi bize projeleri vermeyenler hakkında, ilgili müdürler hakkında Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağız. Burada bir Belediye var ve sorumluluk-denetim hakkı var. Bunu devre dışı bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok.

 

Biz, ruhsatların içeriğinin bilgisinin verilmesi için hem suç duyurusunda bulunacağız; hem de açıklamamızdan sonra İnşaatı Mühürleyeceğiz. Tehditlere ve şantajlara boyun eğmeyiz. Bizlerin çocuklarımıza, torunlarımıza borcumuz var.” dedi.

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da açıklamasında, alanda Kız Yurduna bir ihtiyaç olmadığını dile getirerek an itibarıyla Kırşehir’de bir yurt açığı bulunmadığının altını çizdi. Ak Parti’nin Kırşehir’e hiçbir şey yapmadığını söyleyen İlhan “Yaparsa Ak Parti yapar, diyorlar. Ak Parti yaparsa zam yapar.” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından görevini kötüye kullanan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmak üzere Kırşehir Adliyesi’ne geçildi.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA