Tarih: 19.09.2022
BELEDİYE BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun, Türk Ulusunun tarih boyunca ödün vermediği bir yaşam ilkesi olduğuna dikkat çeken belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, "Ulusumuz, canından üstün tuttuğu yurdunu korumak için hiçbir özveriden kaçınmamış, bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri yok etme başarısını göstermiş yüce bir Ulustur.” dedi. 


Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti:


“Ulusumuz, canından üstün tuttuğu yurdunu korumak için hiçbir özveriden kaçınmamış, bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri yok etme başarısını göstermiş yüce bir ulustur. Şanlı tarihimiz, bu uğurda kazanılan zaferler ve kahramanlık destanları ile doludur. Kuşaktan kuşağa aktarılarak sürdürülen bu kararlılık ve bilinç, bizleri, bağımsız bir devlete ve çağdaş bir Cumhuriyet’e kavuşturmuştur. Yurttaşlarımızın kararlılığını büyük bir zafere dönüştürerek varlığımızı güçlendiren Ulu Önderimiz Atatürk, kurduğu Cumhuriyet’le bizlere, bireyi yurttaş konumuna yükselten çağdaş bir devlet, yeni bir yaşam biçimi, aydınlık yarınlar armağan etmiştir.” 


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Sakarya Zaferi’nden kısa süre sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını vermesi, Türk Ulus’unun Yüce Önder’e güveninin, sevgisinin ve bağlılığının anlatımı olmasının yanı sıra, O’nun kişiliğinde şehitlere ve gazilere duyduğu saygının da göstergesidir.


Bizlere bağımsızlığımızı ve Cumhuriyeti armağan eden, yurt topraklarında özgür ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımıza ve gazilerimize sonsuz şükran ve gönül borcu duyuyoruz. Onların ülkülerini, yurt sevgilerini, görev bilinçlerini, gelecek kuşaklara örnek göstererek, her karışı hak edilerek kazanılan yurt topraklarını koruyacak, Cumhuriyetimizi sonsuza değin yaşatacağız. Bu bağlamda, dünyadaki gelişmeleri özümseyerek Türkiye’nin dünyanın güçlü ve demokratik ülkeleri arasında yer almasını sağlamak, bizlere düşen en büyük görevdir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgelerindendir. Gazilerimize saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek, toplum olarak önemli sorumluluğumuzdur.


Bu yurtsever insanlarımızın, yaşamlarını değerli kişiliklerine yaraşır biçimde iyi koşullar altında sürdürebilmelerinin sağlanması, yalnızca onlara olan borcumuz değil, ulusal dayanışmamızı güçlendirmenin de değişmez koşuludur. Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum.”


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA