Tarih: 09.07.2021
BELEDİYE BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: KIRŞEHİR, UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYOR!

         Belediye Başkanımız Selahattin Ekicoğlu, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'nın 7-8 Temmuz 2021 tarihinde Kırşehir'de çeşitli akademik oturumlar ve konserlerle sona erdiğini dile getirerek UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olmanın gereklerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

 

            Onur Kurulu'nu Kırşehir Valisi İbrahim AKIN, Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin EKİCİOĞLU, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol PARLAK ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ'un oluşturduğu UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'nda iki gün boyunca bir dizi oturum gerçekleştirildi. İlk gün akşam Cacabey Meydanı’ndaki Gülşen Kutlu Konseriyle ve ikinci günkü Erkut Özkan Konseriyle Kırşehir Pandemi sürecinden sonra özlenen kültürel etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı.

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi arasında 7-8 Temmuz tarihleri arasında ilimizde  Ulusal Müzik Çalıştayı düzenlenmesi ile ilgili imzalanan protokol çerçevesinde bir program hazırlandığını ve Çalıştayda Kırşehir Müzik Kültürü adına birçok kazanın yaşandığını dile getirdi. Başkanımız Ekicioğlu açıklamasında şunları söyledi.

 

            "Düzenlenen Ulusal Müzik Çalıştayı’nda Anadolu Abdal Geleneği ile ilgili konular hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 7 farklı üniversiteden bu alanda uzmanlaşan akademisyenlerin konuşmacı oldukları Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı’na bu alanda eserler vermiş olan yazarlar, aydınlar ve sanatçılar da katıldı.

            Herkesin bildiği üzere ilimiz Bozlak Müziği başta olmak üzere birçok sanat dalında da hem ülke gündeminde hem de uluslararası platformlarda anılmaktadır. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçen tüm katılımcıları, Belediye çalışanlarımızı ve güvenlik görevlilerimizi kutluyor; Çalıştay katılımcılarımıza ve sanatçılarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA