Tarih: 23.08.2021
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKCİOĞLU HACIBEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: Törenler tarihsel ve kültürel bağımız olan Hacıbektaş ilçesiyle Kırşehir’in toplumsal, coğrafi ve duygu birliğinin altını Uluslararası alanda da bir kez daha kalın çizgilerle çizilmesine vesile olmuştur.

 

Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, CHP'li İl Belediye Başkanları Toplantısı için Kırşehir'e gelen Belediye Başkanlarımızla birlikte 21 Ağustos 2021 Cumartesi günü Hacıbektaş ilçesine geçerek 58. Ulu  sal 32. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katıldı.

 

            Başkanımız Ekicoğlu, Belediye başkanlarıyla birlikte Hacıbektaş Başkanımız Arif Yoldaş Altıok'u makamında ziyaret ettik. Ziyaretin ardından 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi Resim Öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezildi.

 

Resim Sergisi gezisinin ardından CHP'li İl Belediye Başkanları olarak 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanlığının organize ettiği Lokma Dağıtımına katılım sağlandı.

 

Nevşehir Avanos ilçesi Belediye Başkanı Celal Alper İbaş'ın makamında ziyaret edilmesinin ardından Başkanımız Ekicioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Hacıbektaş ilçesine gelmesiyle birlikte, Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz, İl-İlçe Belediye Başkanları ile birlikte birlikte 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Resmî Programına katıldı.

 

Başkanımız Ekicioğlu, 8. Ulusal 32. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri nedeniyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

 

“58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı kapsamında gönül bağımızın bulunduğu tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılmanın sevincini yaşadık.

 

 16, 17, 18, 19, 20 Ağustos tarihlerinde sergi-panel-tiyatro-açılış- doğa yürüyüşü vb. etkinliklerle, 21 Ağustos Cumartesi günü resmi protokol programı ve yine 21 Ağustos Cumartesi ve 22 Ağustos Pazar günü ise Konser - Cem ve Aşure ikramları ile Anadolu kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğümüz Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri elbette bundan sonraki yıllarda da aynı coşkuyla ve dolulukla gerçekleştirilecektir.

 

Bilindiği üzere, UNESCO tarafından 2021 yılının Hacıbektaş Yılı, Ahi Evran Yılı ve Yunus Emre yılı ilan edilmesi aralarında tarihsel ve kültürel bağımız olan Hacıbektaş ilçesiyle Kırşehir’in toplumsal, coğrafi ve duygu birliğinin altını Uluslararası alanda da bir kez daha kalın çizgilerle çizilmesine vesile olmuştur.

Hacıbektaş Belediyemiz de UNESCO Hacıbektaş Veli yılı kapsamında bu yılki etkinlik temasını ''IRKÇILIĞA HAYIR - NO TO RACISM'' olarak belirleyip; evrensel anlamda tüm dünyaya çok önemli bir mesaj iletmektedir.

 

Sözlerimi bundan 700 yıl öncesinde Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin ''Hiçbir Milleti ve İnsanı Ayıplamayınız'', ''72 Millete Bir Nazarla Bakınız'' ve ''Dili, Dini, Rengi Ne Olursa Olsun İyiler İyidir'' sözleriyle son verirken tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA