Tarih: 14.05.2024
CACABEY MEYDANI’NDAKİ “19 MAYIS GENÇLİK KONSERİ”NDE ELİF BUSE DOĞAN SAHNE ALACAK

Kırşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kırşehir'de yoğun bir programı hazırlandı.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından program kapsamında 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 20.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar tarafından ''Cumhuriyet Fikri ve Önemi: 19 Mayıs'tan Cumhuriyete'' konulu konferans verilecek.

16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11:00'da Cacabey Meydanı’nda ''engelSİZsiniz'' temalı sergi düzenlenecek.

17 Mayıs 2024 Cuma günü 18:30’da Kırşehir Belediye binası önünden başlayarak, Kent Park, Askerlik Şubesi Kavşağı, Adliye İstikameti, Basın Anıtı ve Gazi Parkı kapsayan güzergahta Bisiklet Turu gerçekleştirilecek.

18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 13:00-18:00 arasında Kır-Köy'de Pilav Şenliği yapılacak. Şenlikte Grup Rönesans Band Konseri, pilav dağıtımı, karaoke etkinliği, gençlik oyunları (seksek, bilye, birdirbir, mendil kapmaca, istop, yakan top, ip çekme, yoğurt yeme yarışması, yumurta taşıma, çuval oyunu) gibi etkinlikler yer alacak.

19 Mayıs 2024 Pazar günü ise saat 09:00’da Gölhisar Atatürk Yolu Köprüsü-Kılıçlı Köprüsü güzergahında Kurtuluş Yolu Yürüyüşü yapılacak. Saat 09:30'da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saat 13:30’da Kadın Emek Pazarı’nın açılışı gerçekleştirilecek.

Saat 20:00'da Valilik Önünden başlayan kortej yürüyüşü yapılacak ve saat 20:30'da ise Cacabey Meydanı’nda Grup Berceste konserini takiben Türk sanatçı Elif Buse Doğan tarafından Gençlik Konseri verilecek.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından programlara tüm hemşehrilerimizi davet etti.