Tarih: 15.10.2021
CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI BİLECİK TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

8-9-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in ev sahipliğinde Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katıldı.

 

CHP’li İl Belediye Başkanları Buluşmasında aşağıdaki konular görüşülerek kararlar alındı:

 

KENTLERİMİZE YERLEŞİK SIĞINMACI SORUNU:

 

- Göç yoluyla ülkemize gelenlerin sayısı ülke nüfusunun % 10’unu ifade eden rakamlara ulaşmıştır. Bazı kentlerde kümelenen aşırı sığınmacı nüfusu belediye hizmetlerinin verilmesinden, asayiş sorunlarına çeşitli şekillerde önümüzde ciddi bir sorun yumağı olarak büyümektedir.

 

Sosyal demokrasiye inanmış, hakça paylaşımlara ve adalete gönül vermiş Belediye Başkanları olarak hizmetlerimizi herkese eşit ve nitelikli biçimde ulaştırmak önceliklerimizdir.

 

Göç yoluyla gelip kentlerimizde ikamet eden sığınmacılar için Belediye kaynakları kullanılarak çeşitli ayni destekler, eğitim, adaptasyon vb sosyal çalışmalar yürütülmekte, Belediyeler tarafından üretilen pek çok hizmetten bu yolla gelen insanların da eşit olarak faydalanması sağlanmaktadır.

 

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN’un,  Belediye paylarının tahsisine ilişkin esaslar bölümünde;

 

MADDE 5 – (1) 2’nci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen orana göre ayrılan belediye payının; yüzde 80’lik kısmı belediyelerin nüfusuna ve yüzde 20’lik kısmı gelişmişlik endeksine göre İller Bankası tarafından belediyelere dağıtılır denmektedir.

 

Bu esaslar doğrultusunda; artık kentlerimizin birer sakini ve hizmetlerden faydalanıcısı olmuş bu kişiler adına da genel bütçeden ilave pay verilmesi talebimizi Türkiye Belediyeler Birliğine ileteceğiz.

 

- Göç yoluyla ülkemize sığınan insanlar hakkında Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız tarafından yapılan “İzmir’de Yaşayan Suriyeli Sığınmacıların Türkiye’de Yaşamak Hakkındaki Kanaatleri Araştırması” sunumunun bilgi ve değerlendirmelerini kendisinden aldık.

 

- Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç tarafından Belediyenin Güneş Enerji Santrali (GES), Karbon Ayak İzi, Enerji Tasarrufu, Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması İçin Yenileme Modeli hakkında bilgilendik. Sayın Başkan illerimizde “Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri” kurulmasının faydalarını da aktararak tavsiyelerde bulundu.

 

- Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan tarafından Belediyeler ve Kooperatiflerin karşılıklı ilişkileri hakkında verimli bilgiler edindik. Belediyelerce kooperatif kurma, ortak olma ve 3A Belgesi olması kaydıyla, kooperatiflerden belediyelerce doğrudan mal alınabileceği hakkında bilgilendik.

 

- Kentlerimizde artan nüfusla birlikte artan tüketimde oluşacak gıda enflasyonunun olumsuz etkisini azaltabilmek için, üretimi teşvik edici faaliyetlerin arttırılmasını da yerel yönetimler olarak desteklediğimizi beyan ettik.

 

- Ocak sonu Şubat başı gibi planlanacak Ardahan Buluşması gündeminin; Belediye Şirketleri ve İmar Kanunundaki Yeni Değişiklikler hakkında oluşmasına karar verdik.

 

- Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın görevine dönmesi sürecinde hukuki bir engel kalmadığından, görevine iadesinin bir an önce gerçekleşmesi yönündeki talebimizi tüm CHP İl Belediye Başkanları olarak bir kez daha teyit ettik.

 

 

Katılımcı Belediye Başkanları:

 

Semih Şahin Bilecik Belediye Başkanı

Ülgür Gökhan Çanakkale Belediye Başkanı

Barış Ayhan Sinop Belediye Başkanı

Tanju Özcan Bolu Belediye Başkanı

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Belediye Başkanı

Ahmet Ataç Tepebaşı Belediye Başkanı

Selahattin Ekicioğlu Kırşehir Belediye Başkanı

Demirhan Elçin Artvin Belediye Başkanı

Ali Orkun Ercengiz Burdur Belediye Başkanı

Recep Gürkan Edirne Belediye Başkanı

Faruk Demir Ardahan Belediye Başkanı

Vefa Salman Yalova Belediye Başkanı

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA